Fırında Sebzeli Enginar Kalbi Tarifi
Fırında Sebzeli Enginar Kalbi tarifi: Fırında Sebzeli Enginar Kalbi için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Sebzeli Enginar Kalbi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Fırında Sebzeli Enginar Kalbi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet havuç
- 1 adet kereviz
- 1 adet patates
- 15 adet salamura enginar kalbi
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı zerdeçal
- 1/2 çay kaşığı pul biber
Fırında Sebzeli Enginar Kalbi tarifi nasıl yapılır?
- Havuç, kereviz, patates kabukları soyulduktan sonra soyacakla ince ince kesilir. Soğan ve sarımsak çok büyük olmayacak şekilde kesilir.
- Enginar kalbi hariç bütün malzemeleri kap içerisinde karıştırarak lezzetleri bütünleştirin ve 180 derece fırında pişirin.
Fırında Sebzeli Enginar Kalbi tarifinin püf noktası nedir?
Yemeğinizi fırına attıktan sonra 10 dakikada bir açıp yavaşça karıştırın.