Fırında Sebzeli Çupra Tarifi
Fırında Sebzeli Çupra tarifi: Fırında Sebzeli Çupra için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Sebzeli Çupra nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 adet
Fırında Sebzeli Çupra yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Balık İçin:
- 2 adet çupra
- 5-6 adet cherry domates
- 4-5 adet mantar
- 5-6 adet arpacık soğan
Sos İçin:
- 3 adet rendelenmiş sarımsak
- 1 adet taze sıkılmış limon suyu
- 4-5 adet defne yaprağı
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı kimyon
Fırında Sebzeli Çupra tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak mantarları soyup güzelce yıkayalım ve 1 yemek kaşığı tereyağında 10 dakika kadar kavuralım.(Mantarları tereyağında kavurup, daha sonra fırında pişirirseniz çok lezzetli oluyor.)
- Balığın sosu için derin bir kaba sıvı yağı, limon suyunu, sarımsakları, baharatları ve tuzu alıp, biraz karıştırarak harmanlayalım.
- Balıkları bu sosa bulayıp, üzerine de 2'şer adet defne yaprağı koyalım ve 1-2 saat kadar buzdolabında bekletelim. (Vaktiniz yoksa direk pişirebilirsiniz, balıklar beklediği zaman sosu çekiyor ve daha lezzetli olacaktır.)
- Dolaptan çıkardığımız balıkları fırın tepsisine alalım ve mantarları, soğanları aralarına serpelim.
- Küçük küçük doğradığımız margarinleri de balıkların üzerilerine ve içlerine paylaştıralım.
- 200 derece fırında ilk olarak 50 dakika kadar pişirelim.
- Son aşamada domatesleri de aralara serpelim ve 10 dakikada bu şekilde pişirelim.(Domatesleri sonradan eklememizin sebebi, domateslerin yanmasını önlemek.)
- Pişen balıkların üzerilerinde ki defne yapraklarını alalım ve sıcak olarak servis edelim. Afiyet olsun.