Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fırında Sarıkanat Tarifi

Fırında Sarıkanat

Fırında Sarıkanat Tarifi

Fırında Sarıkanat tarifi: Fırında Sarıkanat için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Sarıkanat nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fırında Sarıkanat yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 10 adet sarıkanat
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1/2 adet limon suyu
  • 1,5 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Fırında Sarıkanat tarifi nasıl yapılır?

  • Balıkları güzelce temizleyip yıkıyoruz ve ardından havlu kağıtla suyunu alıyoruz ki sos karışımımızı derisi iyice çeksin.
  • Zeytinyağı, limon, tuz ve karabiberi bir kapta güzelce karıştırıp fırçayla balıkların her tarafına güzelce karışımdan sürüyoruz.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye balıkları yerleştiriyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında ve fanlı ayarda yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz.
  • Sarıkanat ve çinekop hızlı pişen balıklar olduğu için çok uzun süre pişirmiyoruz ki suyunu kaybedip kuru olmasın. Afiyet olsun.

Fırında Sarıkanat tarifinin püf noktası nedir?

Eğer zamanınız varsa balıkları yıkadıktan sonra yaklaşık 1 saat süzgeçte süzüp, sosa buladıktan sonra 15-20 dakika buzdolabında bekletebilir ve sonra fırına koyabilirsiniz. Ya da tarifteki gibi havlu kağıtla kurgulayabilirsiniz ama ıslak balığa sos sürerseniz sosu içine çekmeyeceği için yeterince çıtır ve lezzetli olmayacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025