Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fırında Sardalya Tarifi

Fırında Sardalya

Fırında Sardalya Tarifi

Fırında Sardalya tarifi: Fırında Sardalya için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Sardalya nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fırında Sardalya yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kilogram sardalya balığı
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 300 gram cherry domates
  • 1/4 demet maydanoz
  • 1 adet orta boy limon
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı ince çekilmiş deniz tuzu
  • 1 tatlı kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
  • 1 adet defne yaprağı

Fırında Sardalya tarifi nasıl yapılır?

  • Baş kısımlarını aldığınız sardalyaların iç kısımlarını dikkatli bir şekilde temizleyin. Bol suda yıkadığınız balıkların iç kısımlarını tuzlayıp fazla sularının süzülmesi için süzgeçte bekletin.
  • Kabuğunu soyduğunuz kuru soğanları ortadan ikiye bölüp piyazlık olarak ince ince dilimleyin. Ayıkladığınız maydanoz yapraklarını bol suda yıkayıp fazla suyunu aldıktan sonra incecik kıyın.
  • Ayıklanmış sarımsakları halka halka doğrayın. Cherry domatesleri ortadan ikiye kesin. Ortadan ikiye kestiğiniz limonun suyunu sıkın.
  • Piyazlık doğranmış kuru soğanları fırın tepsisine yayın. Sarımsakları ekleyin. Ayıklanmış ve tuzlandıktan sonra fazla suyu süzülmüş sardalyaları kuru soğanlar üzerine açık bir şekilde yerleştirin.
  • Ortadan ikiye bölünmüş cherry domatesler ve defne yaprağını fırın tepsisine alın.
  • Zeytinyağı, taze sıkılmış limon suyu, incecik kıyılmış maydanoz yaprakları, balıkları tuzladığınızı unutmadan damak tadınıza göre ekleyeceğiniz ince çekilmiş tuz ve taze çekilmiş tane karabiberi küçük bir kapta karıştırın.
  • Hazırladığınız sosu balıkların üzerine eşit olarak gelecek şekilde gezdirin. Üzerine yağlı bir kağıt kapatıp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika kadar pişirin.
  • Balıkların üzerinde bulunan yağlı kağıdı alıp pişirme işlemini 10-15 dakika daha sürdürün. Fırından çıkardığınız balıkları ılık ya da soğuk olarak sevdiklerinizle paylaşın.

Fırında Sardalya tarifinin püf noktası nedir?

Mevsiminde ve yağlı olan sardalya balığını ızgara yerine çok az yağ ilavesiyle fırında da pişirebilirsiniz.Balıkları zedelememek için bıçak kullanmayın, baş parmağınız yardımıyla temizleyin. İyice temizlenmesi ve küçük pullarından arınması için bol suda tek tek yıkayın.

Fırında Sardalya tarifi için servis önerisi

Fırında sardalyayı, buzdolabında beklettikten sonra soğuk olarak da servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025