Fırında Salamura Tavuk Tarifi
Fırında Salamura Tavuk tarifi: Fırında Salamura Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Salamura Tavuk nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Fırında Salamura Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet organik tavuk (1- 1,5 kg.)
Salamura için:
- 2 litre sıcak su
- 350 gram tuz
- 250 gram esmer şeker
Aroma paketi için:
- 1 adet limon
- 3 dal taze biberiye
- 4 diş sarımsak
- 2 adet defne yaprağı
Sebze paket için:
- 500 gram minik patates
- 500 gram havuç
- 500 gram arpacık soğan
- 2 adet taze koçanlı mısır
- 1 baş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Fırında Salamura Tavuk tarifi nasıl yapılır?
- Kaynar suda tuz ve şekeri çözdürün ve oda sıcaklığında soğutun. Soğuk salamura içerisinde bütün tavuğu en az 4 saat olmak şartı ile 12 saate kadar buzdolabında dinlendirin.
- Tavuğu, kağıt havlu ile kup kuru oluncaya kadar iyice kurulayın. İçerisine ortadan ikiye kesilmiş limon, taze biberiye, defne yaprağı ve sarımsaklar ile doldurun. Ve oda sıcaklığına gelmesi için dinlendirin.
- Derin bir karıştırma kabında yıkanmış sebzeleri az miktar zeytinyağı, tuz ve karabiber ile harmanladıktan sonra tepsinin tabanına boşluk kalmayacak şekilde yerleştirin. Son olarak tavuğu sebzelerin üzerine koyun.
- Tavuğu, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika kadar pişirin. Ardından derinin iyice kızarması için; ısıyı 220 dereceye çıkarın.
- Tavuğun piştiğini anlamak için bir mutfak termometresini tavuğun kalça kısmına batırın. Termometre 75 dereceyi gösteriyorsa ya da etler buttan kolayca ayrılıyorsa tavuk pişmiş demektir.
- Fırından çıkardığınız tavuğu 10-15 dakika dinlendirdikten sonra sebzelerle ve tabanında kalan lezzetli suyu ile birlikte servis edin.
Fırında Salamura Tavuk tarifinin püf noktası nedir?
Tavuğu sebzelerin üzerine yerleştirdiğiniz için pişen tavuğun lezzetli yağı ve suyu sebzelerin tadına tat katacak ve pişme sürelerini kısaltacaktır.Aynı zamanda tavuğun tabanı da daha iyi kızaracaktır.