Fırında Ramazan Pidesi Tarifi
Fırında Ramazan Pidesi tarifi: Fırında Ramazan Pidesi için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Ramazan Pidesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
2 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 adet
Fırında Ramazan Pidesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 silme yemek kaşığı kuru maya
- 1 silme yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı un
- 2 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı kavrulmuş susam
- 1 çay kaşığı çörek otu
Fırında Ramazan Pidesi tarifi nasıl yapılır?
- Yoğurma kabımıza 1 bardak ılık suyu, 1 kaşık şeker, 1 kaşık mayamızı ekliyor ve 5 dakika mayalamaya bırakıyoruz.
- Kalan bir bardak ılık suyu, 4 bardak unu ve 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyip yaklaşık 15 dakika ele yapışmayan bir kıvam alana kadar yoğuruyoruz.
- Hamurun üzerini kapatarak 1 saat 15 dakika dinlendirelim.
- Fırın tepsimize yağlı kağıdı serelim. Varsa bir tutam mısır unu ya da irmiği yağlı kağıdımıza serpiştirelim.
- Hamurumuza büyük bir beze biçimi vererek tepsimize alalım ve elimizle bir cm kalınlığında açalım.
- Hazırlanan pidemizi 30 dakika oda sıcaklığında bekletelim.
- Bir yumurtanın sarısını su ile açalım pidenin üzerine sürerek pidemize parmak uçlarıyla şeklini veriyoruz. Susam ve çörek otu serpiyoruz.
- Önceden ısıtılmış 210 derece fırında 15 dakika pişirelim. Afiyet olsun.
Fırında Ramazan Pidesi tarifinin püf noktası nedir?
Pidenin altına sermiş olduğumuz mısır unu ya da irmik fırın pidesini aratmamaktadır.