Fırında Pratik Alabalık Tarifi
Fırında Pratik Alabalık tarifi: Fırında Pratik Alabalık için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Pratik Alabalık nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 porsiyon
Fırında Pratik Alabalık yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 adet alabalık
- 5 adet küçük boy patates
- 3 adet orta boy kuru soğan
- 1 tepeleme yemek kaşığı salça
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 fincan sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
Fırında Pratik Alabalık tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle temizlenmiş ala balıklarımızı yıkıyoruz. Balıkları süzülmeye bırakıyoruz. Daha sonra fırın tepsimize balıkların yapışmaması için yağlı kağıtları seriyoruz.
- Kağıtları serdikten sonra ala balıkları tepsimize yerleştiriyoruz.
- Daha sonra yağ, kekik, toz kırmızı biber, sarımsak, salça ve tuzumuzu belirttiğimiz miktarda bir kasede karıştırıyoruz.
- Oluşan karışımı balıkların üzerine fırça yardımıyla sürüyoruz.
- Bu işlem bittikten sonra patatesleri ve soğanları soyuyoruz. Patatesleri kızartmalık şeklinde uzun kesip, soğanları ise halka halka doğruyoruz ve yanlarına koyuyoruz.
- Eğer dilerseniz balıkların üzerine birer çay kaşığı tereyağı da bırakabilirsiniz. Lezzetini artırmış olursunuz böylelikle. Fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun.