Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fırında Pratik Alabalık Tarifi

Fırında Pratik Alabalık

Fırında Pratik Alabalık Tarifi

Fırında Pratik Alabalık tarifi: Fırında Pratik Alabalık için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Pratik Alabalık nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fırında Pratik Alabalık yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 5 adet alabalık
  • 5 adet küçük boy patates
  • 3 adet orta boy kuru soğan
  • 1 tepeleme yemek kaşığı salça
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 fincan sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz

Fırında Pratik Alabalık tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle temizlenmiş ala balıklarımızı yıkıyoruz. Balıkları süzülmeye bırakıyoruz. Daha sonra fırın tepsimize balıkların yapışmaması için yağlı kağıtları seriyoruz.
  • Kağıtları serdikten sonra ala balıkları tepsimize yerleştiriyoruz.
  • Daha sonra yağ, kekik, toz kırmızı biber, sarımsak, salça ve tuzumuzu belirttiğimiz miktarda bir kasede karıştırıyoruz.
  • Oluşan karışımı balıkların üzerine fırça yardımıyla sürüyoruz.
  • Bu işlem bittikten sonra patatesleri ve soğanları soyuyoruz. Patatesleri kızartmalık şeklinde uzun kesip, soğanları ise halka halka doğruyoruz ve yanlarına koyuyoruz.
  • Eğer dilerseniz balıkların üzerine birer çay kaşığı tereyağı da bırakabilirsiniz. Lezzetini artırmış olursunuz böylelikle. Fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025