Fırında Porsiyon Musakka Tarifi
Fırında Porsiyon Musakka tarifi: Fırında Porsiyon Musakka için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Porsiyon Musakka nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 adet
Fırında Porsiyon Musakka yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1/2 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1/2 adet kırmızı biber
- 100 gram dana kuşbaşı eti
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı iri çekilmiş karabiber
- 1 adet topan patlıcan
- 2 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Fırında Porsiyon Musakka tarifi nasıl yapılır?
- Fırını 165 dereceye ayarlayın.
- Bostan patlıcanı alacalı soyun.
- Yarım parmak kalınlığında patlıcanı dilimleyin.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine patlıcanları dizin. Üzerlerine hafifçe zeytinyağı sürün ve tuz serpin.
- 15 dakika patlıcanları fırınlayın.
- Tereyağını tavada eritin. Sarımsak, soğan ve kırmızı biberi soteleyin.
- Etleri de ilave edin ve etler suyunu salıp geri çekinceye kadar pişirin. Tuz ve karabiberle aromalandırın ve ocağın altını kapatın.
- Domates, sarımsak ve salçayı mutfak robotundan püre kıvamına gelinceye kadar çekin.
- Fırınlanmış patlıcanların üzerine domates sos, et sote ve kaşar peynirini ilave edin. Kaşar peynirleri eriyinceye kadar yaklaşık 10 dakika pişirin.
- Servis ederken hazırladığınız domates sosu hafif ısıtın ve kaşar peynirinin üzerine dökün. İnce kıyılmış maydanozlarla sunumunuzu renklendirin.
Fırında Porsiyon Musakka tarifinin püf noktası nedir?
Etler suyunu salıp geri çektikten sonra baharatlandırmak, etin daha yumuşak ve daha lezzetli olmasına yardımcı olur.