Fırında Pırasa Tarifi
Fırında Pırasa tarifi: Fırında Pırasa için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Pırasa nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Fırında Pırasa yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 8 adet küçük boy patates
- 4 sap pırasa (yarım sap)
- 2 adet arpacık soğan
- 100 mililitre süt
- 200 mililitre krema
- 4 dal taze kekik
- 1 yemek kaşığı parmesan
- 1 yemek kaşığı galeta unu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 çay kaşığı sarımsak tozu
- 1 çay kaşığı tuz-karabiber
Fırında Pırasa tarifi nasıl yapılır?
- Patatesleri tencereye koyup, üzerine gelecek kadar su koyun. Biraz tuz attıktan sonra kaynayana kadar haşlayın, su kaynadıktan sonra altını kısıp 10 dakika daha pişirelim.
- Pirasalari 0.5 cm kalınlığında halka halka doğrayalım.
- Ayrı bir tencerede süt, krema ve kıyılmış taze kekik dallarını karıştıralım. Içine dilediğiniz kadar tuz ve karabiber ekleyip, kaynayana kadar pişirelim.
- Patatesler haşlandıktan sonra halka şeklinde kesip pirasalara ekleyelim.
- Sebzelerin üzerine zeytinyağı gezdirip, sarımsak tozunu ekleyelim. yine dilediğiniz kadar tuz ve karabiber serpelim. İyice karıştıralım.
- Pişirme kabımızı (ben borcam kullanıyorum) hafifçe tereyağı ile yağlayıp sebzelerimizi kaba boşaltalım.
- Üzerine, pişirdiğimiz süt krema karışımımızı dökelim.
- Önce parmesan peynirimizi üzerine serpelim.
- Ardından galeta ununu da serpelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 50 - 60 dakika pişirelim.
- Üzeri kızardıktan sonra fırını kapatıp 10 dakika dinlendirelim. Afiyet olsun.