Fırında Peynirli Patlıcan Tarifi
Fırında Peynirli Patlıcan tarifi: Fırında Peynirli Patlıcan için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Peynirli Patlıcan nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Fırında Peynirli Patlıcan yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet patlıcan
- 100 gram peynir (kolay erimeyen)
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
Fırında Peynirli Patlıcan tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanlar alacalı soyulur. Ortadan enine kesilir. Her parça ortadan dik kesilir. 4 parça elde edilir.
- Yine her parça sonuna kadar gitmeden ortadan dik kesilir. Patlıcanlar hafifçe tuzlanıp 5 dakika bekletilir.
- Peçeteyle silinir, kurulanır. Peynir ezilip baharatlar eklenir karıştırılır.
- Hazırlanan patlıcanlar peynirli harçla doldurulup sıkıştırılır. Pişirme kağıdı serili tepsiye yerleştirilir.
- Bir kasede zeytinyağı, kırmızı toz biber ve tuz karıştırılır patlıcanların üzerine fırçayla sürülür.
- Önceden alt üst ayarda 200 dereceye ısıtılan fırında 25-30 dakika pişirilir.
- Domates sos ve sarımsaklı yoğurtla ılık servis edilir. Afiyet olsun.
Fırında Peynirli Patlıcan tarifinin püf noktası nedir?
Kolay erimeyen sert bir peynir kullanılır.