Fırında Peynirli Karnabahar Tarifi
Fırında Peynirli Karnabahar tarifi: Fırında Peynirli Karnabahar için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Peynirli Karnabahar nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Fırında Peynirli Karnabahar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 800 gram karnabahar (haşlanmış)
- 100 gram toz parmesan
- 6 dilim mozarella peyniri
- 150 gram rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 su bardağı krema
- 150 gram eritilmiş tereyağı
- 2 diş sarımsak (dövülmüş)
- 8 dal taze kekik (doğranmış)
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Fırında Peynirli Karnabahar tarifi nasıl yapılır?
- Bir kasede eritilmiş tereyağı, doğranmış taze kekik, sarımsak ve 1 çay kaşığı tuzu karıştırın.
- Haşlanmış karnabaharların yarısını ısıya dayanıklı kabın içerisine alın.
- Üzerine sostan bir kepçe alın ve karnabaharları soslayın.
- Karnabaharların her yerine gelecek şekilde toz parmesan, mozarella peyniri ve rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin.
- Kremanın 2/3'ünü kalıbın içerisine dökün.
- Geriye kalan karnabaharları da ısıya dayanıklı kabınızın üzerine ekledikten sonra toz parmesan ve kaşar peynirinin geriye kalanını üzerine serpiştirin.
- Kremanın geriye kalanını da kalıba döktükten sonra taze kekik yapraklarından üzerine serpiştirin.
- 180 derece fırında 25 dakika peynirler eriyene ve üstü kızarana kadar pişirin ve sıcak servis edin.