Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fırında Peynirli Karnabahar Tarifi

Fırında Peynirli Karnabahar

Fırında Peynirli Karnabahar Tarifi

Fırında Peynirli Karnabahar tarifi: Fırında Peynirli Karnabahar için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Peynirli Karnabahar nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fırında Peynirli Karnabahar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 800 gram karnabahar (haşlanmış)
  • 100 gram toz parmesan
  • 6 dilim mozarella peyniri
  • 150 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 su bardağı krema
  • 150 gram eritilmiş tereyağı
  • 2 diş sarımsak (dövülmüş)
  • 8 dal taze kekik (doğranmış)
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Fırında Peynirli Karnabahar tarifi nasıl yapılır?

  • Bir kasede eritilmiş tereyağı, doğranmış taze kekik, sarımsak ve 1 çay kaşığı tuzu karıştırın.
  • Haşlanmış karnabaharların yarısını ısıya dayanıklı kabın içerisine alın.
  • Üzerine sostan bir kepçe alın ve karnabaharları soslayın.
  • Karnabaharların her yerine gelecek şekilde toz parmesan, mozarella peyniri ve rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin.
  • Kremanın 2/3'ünü kalıbın içerisine dökün.
  • Geriye kalan karnabaharları da ısıya dayanıklı kabınızın üzerine ekledikten sonra toz parmesan ve kaşar peynirinin geriye kalanını üzerine serpiştirin.
  • Kremanın geriye kalanını da kalıba döktükten sonra taze kekik yapraklarından üzerine serpiştirin.
  • 180 derece fırında 25 dakika peynirler eriyene ve üstü kızarana kadar pişirin ve sıcak servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025