Fırında Pesto Soslu Tavuk Tarifi
Fırında Pesto Soslu Tavuk tarifi: Fırında Pesto Soslu Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Pesto Soslu Tavuk nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Fırında Pesto Soslu Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet tavuk göğüs bonfile
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 2 diş ezilmiş sarımsak
Pesto Sos İçin:
- 2 demet taze fesleğen
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı çam fıstığı
- 50 gram rendelenmiş parmesan
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1/2 çay bardağı soğuk su
- 1/2 çay kaşığı tuz
Üzeri İçin:
- 100 gram mozarella peyniri (rendelenmiş)
- 10 adet kokteyl domates (dörde bölünmüş)
- 2 yaprak taze fesleğen
Fırında Pesto Soslu Tavuk tarifi nasıl yapılır?
- Tavuk göğüslerini bir kasede zeytinyağı, tuz, toz kırmızı biber, karabiber ve sarımsakla birlikte karıştırın.
- Sosladığınız tavukları kızdırılmış tavada arkalı önlü yaklaşık 8 dakika pişirin.
- Bu sırada fesleğen, sarımsak, çam fıstığı, rendelenmiş parmesan peyniri, zeytinyağı, soğuk su ve tuzu mutfak robotundan geçirin.
- Tavada pişmiş olan tavukları fırın kabına alın ve üzerilerine rendelenmiş mozzarella peynirini paylaştırıp 185 derece fırında 12 dakika pişirin.
- 12 dakikanın ardından kabı fırından çıkarıp tavukların üzerilerine pesto sos gezdirin ve son olarak doğranmış kokteyl domatesleri ilave edip 5 dakika daha fırınlayın.
- Fırından çıkardıktan sonra kıyılmış fesleğen serpiştirip, sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!