Fırında Patlıcan Musakka Tarifi
Fırında Patlıcan Musakka tarifi: Fırında Patlıcan Musakka için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Patlıcan Musakka nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Fırında Patlıcan Musakka yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet büyük boy patlıcan
- 500 gram az yağlı kıyma
- 3 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet domates
- 1 adet büyük boy soğan
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 1/3 demet maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
Fırında Patlıcan Musakka tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanları alacalı bir şekilde soyun. 1 parmak kalınlığında yuvarlak şekilde doğrayın.
- Kızgın yağda arkalı önlü kızartın ve kağıt havlu serili bir kaba alıp, fazla yağını çektirin.
- Soğanı yemeklik doğrayın. Sarımsakları ince ince doğrayın veya ezin. Domatesleri küp küp doğrayın. Maydanozları ince bir şekilde kıyın.
- Geniş tabanlı bir tencerede zeytinyağını kızdırın. Kıymayı ekleyin ve tane tane olana kadar kavurun. Ardından soğanları ve sarımsakları ekleyin. Kavurmaya devam edin.
- Domatesleri ve baharatları ekleyerek 3-4 dakika karıştırın. Maydanozları da ekleyerek ocaktan alın.
- Bir borcama kızarmış patlıcan dilimlerini dizin. Kıymayı üzerine boşaltın ve yayın.
- Ayrı bir kapta salça ve biraz tuza sıcak suyu ekleyerek salçayı açın.
- Ardından üzerine gezdirin. Çeri domates ve biberlerle süsleyin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirin. Fırında alıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Fırında Patlıcan Musakka tarifinin püf noktası nedir?
Patlıcanları kızarttıktan sonra fazla yağını çektirmek için muhakkak kağıt havlu serili bir tabakta bir süre bekletin. Baharat çeşitlerini farklılaştırabilir dilerseniz de tarifteki miktarları arttırabilirsiniz.
Fırında Patlıcan Musakka tarifi için servis önerisi
Yanında şehriyeli bulgur pilavı ve cacık ile servis edebilirsiniz.