Fırında Patlıcan Közleme Tarifi
Fırında Patlıcan Közleme tarifi: Fırında Patlıcan Közleme için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Patlıcan Közleme nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
2 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
14 adet
Fırında Patlıcan Közleme yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 14 adet bostan patlıcanı
- 1 adet yağlı kağıt
Fırında Patlıcan Közleme tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanları güzelce yıkayıp kuruluyoruz ve saplarıyla beraber boylamasına ortadan ikiye kesiyoruz.
- Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz. Maksimum derecedeki ve ızgara ayarındaki fırına sürüyoruz.
- Yaklaşık 45 dakika arada ters yüz ederek patlıcanları pişiriyoruz.
- Pişen patlıcanları fırından çıkarıyoruz ve ilk sıcaklığı çıktıktan sonra bir kaşık yardımı ile patlıcanları kabuklarından ayırıyoruz.
- Kabuklarından ayırdığımız patlıcanlar iyice soğuduktan sonra kilitli buzdolabı poşetlerine istediğimiz kadar koyarak buzluğa kaldırıyoruz. Afiyet olsun.