Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fırında Patlıcan Közleme Tarifi

Fırında Patlıcan Közleme

Fırında Patlıcan Közleme Tarifi

Fırında Patlıcan Közleme tarifi: Fırında Patlıcan Közleme için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Patlıcan Közleme nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fırında Patlıcan Közleme yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 14 adet bostan patlıcanı
  • 1 adet yağlı kağıt

Fırında Patlıcan Közleme tarifi nasıl yapılır?

  • Patlıcanları güzelce yıkayıp kuruluyoruz ve saplarıyla beraber boylamasına ortadan ikiye kesiyoruz.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz. Maksimum derecedeki ve ızgara ayarındaki fırına sürüyoruz.
  • Yaklaşık 45 dakika arada ters yüz ederek patlıcanları pişiriyoruz.
  • Pişen patlıcanları fırından çıkarıyoruz ve ilk sıcaklığı çıktıktan sonra bir kaşık yardımı ile patlıcanları kabuklarından ayırıyoruz.
  • Kabuklarından ayırdığımız patlıcanlar iyice soğuduktan sonra kilitli buzdolabı poşetlerine istediğimiz kadar koyarak buzluğa kaldırıyoruz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025