Fırında Patlıcan Közleme Tarifi
Fırında Patlıcan Közleme tarifi: Fırında Patlıcan Közleme için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Patlıcan Közleme nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Fırında Patlıcan Közleme yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Fırında Patlıcan Közleme tarifi nasıl yapılır?
- Fırınınızı 200 dereceye ayarlayın.
- Patlıcanları yıkayın ve kurulayıp çatal yardımıyla üzerine delikler açın.
- Patlıcanları fırın tepsisine dizin.
- 200 dereceye ayarlamış olduğunuz fırının orta bölümüne tepsiyi yerleştirin ve 15.dakikada patlıcanları çevirin. Toplamda 35 dakika kadar patlıcanları közleyin.
- Fırından çıkardığınız patlıcanları daha kolay soyabilmek için derin bir kaseye koyup üzerini streç film ile kapatın ve 5-10 dakika kaadar bekletin.
- Terleyen patlıcanlar kolayca soyulacaktır. Üzerine limon, sarımsak ve tuz ilavesiyle servis edebilirsiniz, afiyet olsun.