Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fırında Patlıcan Közleme Tarifi

Fırında Patlıcan Közleme

Fırında Patlıcan Közleme Tarifi

Fırında Patlıcan Közleme tarifi: Fırında Patlıcan Közleme için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Patlıcan Közleme nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fırında Patlıcan Közleme yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 6 adet patlıcan

Fırında Patlıcan Közleme tarifi nasıl yapılır?

  • Fırınınızı 200 dereceye ayarlayın.
  • Patlıcanları yıkayın ve kurulayıp çatal yardımıyla üzerine delikler açın.
  • Patlıcanları fırın tepsisine dizin.
  • 200 dereceye ayarlamış olduğunuz fırının orta bölümüne tepsiyi yerleştirin ve 15.dakikada patlıcanları çevirin. Toplamda 35 dakika kadar patlıcanları közleyin.
  • Fırından çıkardığınız patlıcanları daha kolay soyabilmek için derin bir kaseye koyup üzerini streç film ile kapatın ve 5-10 dakika kaadar bekletin.
  • Terleyen patlıcanlar kolayca soyulacaktır. Üzerine limon, sarımsak ve tuz ilavesiyle servis edebilirsiniz, afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025