Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fırında Patlıcan Kebap Tarifi

Fırında Patlıcan Kebap

Fırında Patlıcan Kebap Tarifi

Fırında Patlıcan Kebap tarifi: Fırında Patlıcan Kebap için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Patlıcan Kebap nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fırında Patlıcan Kebap yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet kemer patlıcan
  • 3 adet domates
  • 3 adet biber
  • 300 gram kıyma (arzuya göre dana/kuzu karışık)
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet soğan
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı toz biber

Fırında Patlıcan Kebap tarifi nasıl yapılır?

  • Tüm sebzeleri güzelce yıkayın.
  • Soğanı ve sarımsakları rendeleyin. (Dilerseniz rondodan geçirebilirsiniz. )
  • Kıymayı bir kaba alın. Üzerine tuzu, karabiberi, kırmızı toz biberi ve rendelediğiniz soğan-sarımsakları ekleyip bütün malzeme karışana kadar biraz yoğurun.
  • Patlıcanları ikişer parmak kalınlığında dilimlere ayırın. (Boyut konusunda görselden yardım alabilirsiniz) Dilimleme işlemi bittiğinde dilimlerin yerini karıştırmayın patlıcan orjinal şeklinde kalsın
  • Etleri küçük birer ceviz boyutunda parçalara ayırın.
  • Fırın kabınıza patlıcanın dilimlerini sırayla patlıcan-et-patlıcan olacak şekilde kebabınızı dizmeye başlayın.
  • Fırın kabının boş kalan kısımlarına dilimlediğiniz domates ve biberleri yerleştirin. Üzerine yarım çay bardağı su ilave edin.
  • 200 derecelik fırında domates ve patlıcanların piştiğini görene kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

Fırında Patlıcan Kebap tarifinin püf noktası nedir?

Kıymayı biraz yağlı seçmenizde fayda var; lezzet katacaktır. Ayrıca kıymayı çok fazla yoğurmayın ki piştiğinde sertleşmesin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025