Fırında Patlıcan Kebap Tarifi
Fırında Patlıcan Kebap tarifi: Fırında Patlıcan Kebap için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Patlıcan Kebap nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Fırında Patlıcan Kebap yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet kemer patlıcan
- 3 adet domates
- 3 adet biber
- 300 gram kıyma (arzuya göre dana/kuzu karışık)
- 3 diş sarımsak
- 1 adet soğan
- 2 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı toz biber
Fırında Patlıcan Kebap tarifi nasıl yapılır?
- Tüm sebzeleri güzelce yıkayın.
- Soğanı ve sarımsakları rendeleyin. (Dilerseniz rondodan geçirebilirsiniz. )
- Kıymayı bir kaba alın. Üzerine tuzu, karabiberi, kırmızı toz biberi ve rendelediğiniz soğan-sarımsakları ekleyip bütün malzeme karışana kadar biraz yoğurun.
- Patlıcanları ikişer parmak kalınlığında dilimlere ayırın. (Boyut konusunda görselden yardım alabilirsiniz) Dilimleme işlemi bittiğinde dilimlerin yerini karıştırmayın patlıcan orjinal şeklinde kalsın
- Etleri küçük birer ceviz boyutunda parçalara ayırın.
- Fırın kabınıza patlıcanın dilimlerini sırayla patlıcan-et-patlıcan olacak şekilde kebabınızı dizmeye başlayın.
- Fırın kabının boş kalan kısımlarına dilimlediğiniz domates ve biberleri yerleştirin. Üzerine yarım çay bardağı su ilave edin.
- 200 derecelik fırında domates ve patlıcanların piştiğini görene kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
Fırında Patlıcan Kebap tarifinin püf noktası nedir?
Kıymayı biraz yağlı seçmenizde fayda var; lezzet katacaktır. Ayrıca kıymayı çok fazla yoğurmayın ki piştiğinde sertleşmesin.