Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi

Fırında Patlıcan Kebabı

Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi

Fırında Patlıcan Kebabı tarifi: Fırında Patlıcan Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Patlıcan Kebabı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fırında Patlıcan Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram kıyma
  • 2 adet orta boy soğan (rendelenmiş)
  • 1/2 demet maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı bayat ekmek
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 3 adet patlıcan
  • 3 adet kiraz domates (boş yerlere eklemek için)

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 adet rendelenmiş domates
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 diş ezilmiş sarımsak

Fırında Patlıcan Kebabı tarifi nasıl yapılır?

  • Geniş bir kasede 500 gram kıymaya, 2 adet ince rendelenmiş kuru soğan, yarım demet maydanozu ilave edin.
  • 2 diş ezilmiş sarımsak, 1 su bardağı ekmek kırıntısı ve 1'er çay kaşığı tuz, pul biber, kimyon ve karabiber ekleyin.
  • Sonra güzelce yoğurun ve yumurta büyüklüğünde kopardığınız köftelere yuvarlak şekil verin.
  • İki parmak kalınlığında kestiğiniz 3 adet patlıcanla köfteleri birleştirin.
  • Sırasıyla dizerek fırın kabına yerleştirin ve boş kalan yerleri kiraz domatesle doldurun.
  • Sosu için, ayrı bir kapta 1 yemek kaşığı domates salçasıyla 1 su bardağı sıcak suyu karıştırın. Üzerine 1 adet rendelenmiş domates, 1 er çay kaşığı tuz, karabiber ve son olarak 2 adet doğranmış yeşil biberle 1 diş ezilmiş sarımsak ekleyip tekrar karıştırın.
  • Sosu ve 1 çay bardağı suyu patlıcan ve köftelerin üzerine gelecek şekilde gezdirin ve Önceden ısıtılmış 200 derece fırında tercihen turbo veya fanlı fırında 50-60 dakika kadar pişirin.
  • Ev usulü, mis gibi fırında patlıcan kebabınız hazır, afiyet olsun!

Fırında Patlıcan Kebabı tarifinin püf noktası nedir?

Patlıcanların acı tadını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletebilir ve sonrasında kullanabilirsiniz.

Fırında Patlıcan Kebabı tarifi için servis önerisi

Yanına da tane tane pirinç pilavıyla servis edebilirsiniz. :)


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025