Fırında Patlıcan Tarifi
Fırında Patlıcan tarifi: Fırında Patlıcan için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Patlıcan nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Fırında Patlıcan yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet orta boy patlıcan
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- 2 adet orta boy kırmızı biber
- 2 adet orta boy yeşil biber
- 3 adet orta boy domates
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
- 2 dal taze kekik
- 1/2 tatlı kaşığı acı biber salçası
- 1/2 su bardağı sıcak su
Fırında Patlıcan tarifi nasıl yapılır?
- Uç kısımlarını kestiğiniz patlıcanların kabuklarını arzuya göre alacalı şekilde soyun.
- Halka halka ya da iri parçalar halinde doğradığınız patlıcanları acı suyunun çıkması için tuzlu suda bekletin.
- Kabuğunu soyduğunuz sarımsak ve domatesleri iri parçalar halinde kesin. Ortadan ikiye kesip çekirdekli kısımlarını çıkardığınız yeşil ve kırmızı biberleri yarım ay şeklinde doğrayın. Kuru soğanı ince ince piyazlık doğrayın.
- Tuzlu suda bekleyen patlıcanların suyunu süzdürün. Duruladıktan sonra salata kurutucusunda ya da kağıt havlu yardımıyla fazla sularını alın.
- Doğramış olduğunuz sebzeleri; zeytinyağı, tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve ayıklanmış kekik yapraklarıyla harmanlayın.
- Isıya dayanıklı fırın kabına aldığınız sebzelerin üzerine sıcak suyla karıştırdığınız acı biber salçasını gezdirin.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35-40 dakika pişirdikten sonra sade ya da arzu ettiğiniz et yemeklerinin yanında garnitür olarak sevdiklerinizle paylaşın.
Fırında Patlıcan tarifinin püf noktası nedir?
Fırında pişme esnasında ölmemesi için sebzeleri mümkün olduğunca iri parçalar halinde kesin.
Fırında Patlıcan tarifi için servis önerisi
Servis tabaklarına aldığınız zeytinyağlı yemeğin üzerine arzuya göre incecik kıyılmış maydanoz serpiştirin.