Fırında Patatesli Tavuk Tarifi
Fırında Patatesli Tavuk tarifi: Fırında Patatesli Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Patatesli Tavuk nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Fırında Patatesli Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet tavuk pirzola
- 4 adet orta boy patates
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 3/4 çay bardağı sıvı yağ
Fırında Patatesli Tavuk tarifi nasıl yapılır?
- Tavuklar güzelce yıkanır ve suyu süzülsün diye süzgece alınır.
- Patateslerin kabukları soyulur ve iki parmak genişliğinde doğranır. Geniş bir karıştırma kabına alınır, üzerine suyu süzülen tavuklar da koyulur.
- Sıvı yağ, tuz ve diğer baharatlar eklenerek iyice karıştırılır.
- Karıştırılan tavuk ve patatesler fırın tepsisine dizilir.
- 250 derecede ızgara ayarında fırına koyulur.
- Bir yüzü pişen tavuklar çevrilir patatesler de karıştırılır ve diğer yüzü de pişince fırından çıkarılır.
- Arzu edildiği gibi servis edilir. Afiyet olsun.
Fırında Patatesli Tavuk tarifinin püf noktası nedir?
Tavuk pirzola yıkandıktan sonra suyu iyi süzülmeli yoksa yemek pişerken çok fazla sulanır. Eğer pirzolayı hemen pişirmeyeceksek baharat karışımı yapıp dolaba koyabiliriz fakat patatesi yapacağımız zaman keselim ve baharatlayalım yoksa patates çok sulanır.
Fırında Patatesli Tavuk tarifi için servis önerisi
Yanında pilav ile servis edilebilir.