Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fırında Patatesli Tavuk Tarifi

Fırında Patatesli Tavuk

Fırında Patatesli Tavuk Tarifi

Fırında Patatesli Tavuk tarifi: Fırında Patatesli Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Patatesli Tavuk nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fırında Patatesli Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 6 adet tavuk kalça (parçalanmış, üst kemiği alınmış)
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 adet büyük boy domates
  • 1 adet biber

Sosu için:

  • 1 tepeleme yemek kaşığı biber salçası
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1,5 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Fırında Patatesli Tavuk tarifi nasıl yapılır?

  • Sos için gerekli tüm malzemeleri bir kabın içerisinde karıştırın. Çok az miktarda su da ekleyin.
  • Tavukları bir borcama ya da ısıya dayanıklı fırın kabına dizin.
  • Ardından üzerine sosu gezdirin. Sosla beraber 20 dakika kadar marine olması için dinlendirin. Vaktiniz yoksa dinlendirmeden diğer aşamaya geçebilirsiniz.
  • Patatesleri dilediğiniz boyutlarda doğrayın. Biraz zeytinyağı ve tuzla birlikte karıştırın. Tavukların üzerilerini tam kapatmayacak şekilde patateslerinizi dizin.
  • Ardından üzerine domates ve biberleri de dizin. Üzerine biraz tuz da ilave edin. Kenarından çok hafif su verin. Borcamın üzeri açık bir şekilde 190 derecelik fırında tavukların üzeri kızarana kadar 35-40 dakika kadar pişirin.
  • Pişince çıkarıp sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!

Fırında Patatesli Tavuk tarifinin püf noktası nedir?

Fırınınızın model ve çalışma prensibine göre pişme süresi artabilir. Bir kürdan yardımıyla tavuğun etli kısmını kontrol edin, kürdanın deldiği noktadan su çıkıyorsa pişmiş demektir. Biz üst kemiği çıkarılmış kelebek biçimdeki tavuk kalçalardan kullandık. Dilerseniz baget ya da daha büyük boyutlardaki tavuk kalça veya butla da tarifimizi deneyebilirsiniz.

Fırında Patatesli Tavuk tarifi için servis önerisi

Fırından aldıktan sonra üzerine çok hafif zeytinyağı gezdirebilirsiniz ve taze çekilmiş karabiber ilave edebilirsiniz. Lezzetine lezzet katacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025