Fırında Patatesli Tavuk Tarifi
Fırında Patatesli Tavuk tarifi: Fırında Patatesli Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Patatesli Tavuk nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Fırında Patatesli Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 900 gram patates
- 3 adet tavuk budu
- 4 diş sarımsak
- 2 dal taze biberiye
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı bal
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Fırında Patatesli Tavuk tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle tavuk butlarının üzerine bir bıçak yardımıyla derin kesikler atıyoruz.
- Salça, sirke, bal, sıvı yağ ve baharatlar ile tavuk marinadını hazırlayıp, tavukların her yerine eşit miktarda dağıtıyoruz. Streç filme sarıp dolapta beklemeye alıyoruz.
- Tavuklar beklerken patatesleri hazırlamaya başlıyoruz. Patatesleri, kabuklarını soymadan iri iri doğruyoruz.
- Doğradığımız patatesleri kaynayan tuzlu suda 10 dakika haşlayıp, hiç bekletmeden sularını süzüp karıştırma kabına alıyoruz.
- 2 diş sarımsak ve 2 dal biberiyeyi ince ince kıyıp, sıvı yağda kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Biberiye ve sarımsakla kavurduğumuz sıvı yağı, kırmızı toz biberi, tuz ve karabiberi patateslerin üzerine döküp iyice karıştırıyoruz.
- Bir fırın tepsisi alıp patatesleri ve tavukları dizip, 200 derecede 45 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Fırında Patatesli Tavuk tarifinin püf noktası nedir?
Tavuklar marinadın içinde en az 2 saat bekletilmeli.