Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fırında Patatesli Tavuk Tarifi

Fırında Patatesli Tavuk

Fırında Patatesli Tavuk Tarifi

Fırında Patatesli Tavuk tarifi: Fırında Patatesli Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Patatesli Tavuk nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fırında Patatesli Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 900 gram patates
  • 3 adet tavuk budu
  • 4 diş sarımsak
  • 2 dal taze biberiye
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Fırında Patatesli Tavuk tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle tavuk butlarının üzerine bir bıçak yardımıyla derin kesikler atıyoruz.
  • Salça, sirke, bal, sıvı yağ ve baharatlar ile tavuk marinadını hazırlayıp, tavukların her yerine eşit miktarda dağıtıyoruz. Streç filme sarıp dolapta beklemeye alıyoruz.
  • Tavuklar beklerken patatesleri hazırlamaya başlıyoruz. Patatesleri, kabuklarını soymadan iri iri doğruyoruz.
  • Doğradığımız patatesleri kaynayan tuzlu suda 10 dakika haşlayıp, hiç bekletmeden sularını süzüp karıştırma kabına alıyoruz.
  • 2 diş sarımsak ve 2 dal biberiyeyi ince ince kıyıp, sıvı yağda kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  • Biberiye ve sarımsakla kavurduğumuz sıvı yağı, kırmızı toz biberi, tuz ve karabiberi patateslerin üzerine döküp iyice karıştırıyoruz.
  • Bir fırın tepsisi alıp patatesleri ve tavukları dizip, 200 derecede 45 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Fırında Patatesli Tavuk tarifinin püf noktası nedir?

Tavuklar marinadın içinde en az 2 saat bekletilmeli.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025