Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fırında Patates Kızartması Tarifi

Fırında Patates Kızartması

Fırında Patates Kızartması Tarifi

Fırında Patates Kızartması tarifi: Fırında Patates Kızartması için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Patates Kızartması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fırında Patates Kızartması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet patates (orta boy)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı

Fırında Patates Kızartması tarifi nasıl yapılır?

  • Patatesleri soyun ve ince uzun şeritler halinde doğrayın.
  • Dilimlediğiniz patatesleri soğuk su koyduğunuz bir kaseye alın yaklaşık 20-30 dakika kadar suyun içerisinde bekletin.
  • Sudan çıkardıktan sonra bir kurulama havlusu veya kağıdıyla patatesleri hafifçe kurulayın.
  • Patatesleri tekrar bir kaseye alın. Zeytinyağı ve baharatları üzerine ekleyin.Baharatları ve zeytinyağı tüm patateslere bulaşacak şekilde güzelce karıştırın.
  • Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine birbirlerinin üzerine gelmeyecek şekilde dizin. Önceden ısıtmış olduğunuz fırında ilk 20 dakika 200 derece, sonra bir 15 dakika daha 220-230 derecede pişirin.
  • Çıtır çıtır fırında patates kızartması hazır, afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025