Fırında Patates Kızartması Tarifi
Fırında Patates Kızartması tarifi: Fırında Patates Kızartması için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Patates Kızartması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Fırında Patates Kızartması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet patates (orta boy)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
Fırında Patates Kızartması tarifi nasıl yapılır?
- Patatesleri soyun ve ince uzun şeritler halinde doğrayın.
- Dilimlediğiniz patatesleri soğuk su koyduğunuz bir kaseye alın yaklaşık 20-30 dakika kadar suyun içerisinde bekletin.
- Sudan çıkardıktan sonra bir kurulama havlusu veya kağıdıyla patatesleri hafifçe kurulayın.
- Patatesleri tekrar bir kaseye alın. Zeytinyağı ve baharatları üzerine ekleyin.Baharatları ve zeytinyağı tüm patateslere bulaşacak şekilde güzelce karıştırın.
- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine birbirlerinin üzerine gelmeyecek şekilde dizin. Önceden ısıtmış olduğunuz fırında ilk 20 dakika 200 derece, sonra bir 15 dakika daha 220-230 derecede pişirin.
- Çıtır çıtır fırında patates kızartması hazır, afiyet olsun!