Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fırında Patates Kabukları Tarifi

Fırında Patates Kabukları

Fırında Patates Kabukları Tarifi

Fırında Patates Kabukları tarifi: Fırında Patates Kabukları için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Patates Kabukları nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fırında Patates Kabukları yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet pratik sosis
  • 3 adet patates
  • 1 su bardağı rendelenmiş cheddar peyniri
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 su bardağı küp küp doğranmış sucuk

Fırında Patates Kabukları tarifi nasıl yapılır?

  • Fırını 220 derecede ısıtın.
  • Patatesleri fırçalayarak yıkayıp, kurulayın.
  • Kürdan gibi sivri bir şey yardımıyla patatesler 7-8 yerinden delin ve fırına atın.
  • İlk 15 dakika 220 derecede, sonraki 30 dakika 180 derecede pişirin.
  • Tereyağını yumuşaması için bir süre oda sıcaklığında bekletin. Ezilmiş sarımsakları, tuz ve karabiberi yağa ekleyip karıştırın.
  • Pişen patatesleri, boyuna ortadan ikiye bölün ve içlerini oyun.
  • Sonra iyice kuruması için bir 10 dakika daha fırına verin.
  • Fırından çıkan patateslere az miktarda sarımsaklı tereyağ sürün.
  • Rendelenmiş peynirleri, minik minik doğranmış sucuk ve sosisleri de patates kabuklarına doldurup, peynir eriyene kadar 5-6 dakika fırına atın.

Fırında Patates Kabukları tarifi için servis önerisi

Sunum sırasında üzerlerine krema ve süzme yoğurt karışımından bir sos yapıp, taze soğan serpiştirebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025