Fırında Patates Kabukları Tarifi
Fırında Patates Kabukları tarifi: Fırında Patates Kabukları için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Patates Kabukları nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 adet
Fırında Patates Kabukları yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet pratik sosis
- 3 adet patates
- 1 su bardağı rendelenmiş cheddar peyniri
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 su bardağı küp küp doğranmış sucuk
Fırında Patates Kabukları tarifi nasıl yapılır?
- Fırını 220 derecede ısıtın.
- Patatesleri fırçalayarak yıkayıp, kurulayın.
- Kürdan gibi sivri bir şey yardımıyla patatesler 7-8 yerinden delin ve fırına atın.
- İlk 15 dakika 220 derecede, sonraki 30 dakika 180 derecede pişirin.
- Tereyağını yumuşaması için bir süre oda sıcaklığında bekletin. Ezilmiş sarımsakları, tuz ve karabiberi yağa ekleyip karıştırın.
- Pişen patatesleri, boyuna ortadan ikiye bölün ve içlerini oyun.
- Sonra iyice kuruması için bir 10 dakika daha fırına verin.
- Fırından çıkan patateslere az miktarda sarımsaklı tereyağ sürün.
- Rendelenmiş peynirleri, minik minik doğranmış sucuk ve sosisleri de patates kabuklarına doldurup, peynir eriyene kadar 5-6 dakika fırına atın.
Fırında Patates Kabukları tarifi için servis önerisi
Sunum sırasında üzerlerine krema ve süzme yoğurt karışımından bir sos yapıp, taze soğan serpiştirebilirsiniz.