Fırında Patates Cipsi Tarifi
Fırında Patates Cipsi tarifi: Fırında Patates Cipsi için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Patates Cipsi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kase
Fırında Patates Cipsi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet orta boy patates
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
Fırında Patates Cipsi tarifi nasıl yapılır?
- Patateslerin kabuklarını soyun ve güzelce yıkayın.
- Bir soyma aparatı ile patateslerden ince dilimler elde edin. Dilerseniz bir bıçak yardımı veya sebze dilimleyici ile de bu işlemi yapabilirsiniz.
- Elde ettiğiniz patates dilimlerini nişastalarını bırakmaları için soğuk su dolu kasenin içerisine alın.
- Patatesler suda beklerken bir kasenin içerisine zeytinyağını alın. Karabiber, kekik, tatlı kırmızı biber, tuz ve sarımsak tozu ilave ederek karıştırın.
- On dakika kadar suda bekleyen patates dilimlerini süzün ve kurulayın.
- Ardından patates dilimleri ve hazırladığınız sosu derin bir kasede birleştirerek harmanlayın.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. ( İki farklı tepsi kullanabilirsiniz)
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık otuz dakika kadar pişirin.
Fırında Patates Cipsi tarifinin püf noktası nedir?
Patatesleri eşit büyüklükte ve ince bir şekilde doğramak istiyorsanız mandolin gibi sebze dilimleyici aletlerden yardım alabilirsiniz. Dilimlediğiniz patatesleri soğuk suda bekleterek nişastalarını salmalarını ve daha çıtır çıtır olmalarını sağlayabilirsiniz. Baharatları dilediğiniz gibi arttırıp azaltabilir çok daha farklı baharatlar kullanabilirsiniz.
Fırında Patates Cipsi tarifi için servis önerisi
Yanında farklı dip soslar hazırlayıp, seyirlik keyiflerinize keyif katabilirsiniz.