Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fırında Palamut Tarifi

Fırında Palamut

Fırında Palamut Tarifi

Fırında Palamut tarifi: Fırında Palamut için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Palamut nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fırında Palamut yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet orta boy palamut balığı
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
  • 1 dal biberiye
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Fırında Palamut tarifi nasıl yapılır?

  • İç kısımlarını temizleyip bol suda dikkatli bir şekilde yıkadığınız balıkları kağıt havlu yardımıyla kurulayın.
  • Balıklara tat vermesi için rendenin ince kısmıyla rendelediğiniz kuru soğanın suyunu sıkın.
  • Derin bir kaba aktardığınız soğan suyunu; taze sıkılmış limon suyu, zeytinyağı, biberiye ve taze çekilmiş tane karabiberle karıştırın.
  • Palamutları karışımın içine alıp 30 dakika kadar bekletin. Sosu içine çekmeleri için aralarda ovun.
  • Kısa süre marine ettiğiniz balıkları karışımdan alıp karın ve üst kısımlarını tuzla ovduktan sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üzerleri kızarıp renk alana kadar yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Arzuya göre limon dilimleri eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın.

Fırında Palamut tarifinin püf noktası nedir?

Bütün halde satın aldığınız balıkları dikkatli bir şekilde temizleyip bol suda yıkadıktan sonra tarifin yapımına başlayın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025