Fırında Nohutlu Köz Patlıcan Tarifi
Fırında Nohutlu Köz Patlıcan tarifi: Fırında Nohutlu Köz Patlıcan için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Nohutlu Köz Patlıcan nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kişilik
Fırında Nohutlu Köz Patlıcan yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 çay bardağı haşlanmış nohut
- 2 adet patlıcan
- 1 adet domates
- 2 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kuru soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 1/2 adet limon
- 1 yemek kaşığı tahin
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Servisi için:
- 1 kase süzme yoğurt
- 1-2 dal maydanoz
Fırında Nohutlu Köz Patlıcan tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle patlıcan (bir çatal yardımıyla delikler açarak) ve kapya biberleri 200° fırında közlüyoruz.
- Patlıcan ve biberler közlenirken domates, yeşil biber ve soğanı ufak ufak doğruyoruz, kapyalar közlenince onları da doğrayıp ekliyoruz, sarımsakları rendeliyoruz.
- Malzemelerin hepsini bir tavaya alıp, kabuklarını soyduğumuz nohutları da ilave edip baharatları ve tuzu ekliyoruz.
- Domates suyunu salıp çekinceye kadar yağsız kavuruyoruz.
- Patlıcanlar közlenince ortasını yarıp tohumları temizliyoruz ve kalan iç kısmını tahin ve limon ekleyip çatal yardımıyla karıştırıyoruz
- Kavrulan harcımızı patlıcanların içine dolduruyoruz.
- Üzerine zeytinyağı gezdirip 180° fırında nohutlar hafif çıtırdayana dek pişiriyoruz.