Fırında Nefis Güveç Tarifi
Fırında Nefis Güveç tarifi: Fırında Nefis Güveç için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Nefis Güveç nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 adet
Fırında Nefis Güveç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram kuşbaşı et
- 1 adet patlıcan
- 1 adet kabak
- 1 adet orta boy patates
- 2 adet sivri biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- 3-4 diş sarımsak
Sosu için:
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı ketçap
- 1/2 yemek kaşığı hardal
Fırında Nefis Güveç tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcan, kabak, patates küp küp, biberleri ise yuvarlak bir biçimde doğranır.
- Bir tava da kuşbaşı et ve sebzeler yağ içerisinde kavrulur. Üzerine baharatlar ve tuz da eklenir.
- Hazırlanan malzemeler tek tek güveçlere pay edilir.
- Tüm sos malzemeleri karıştırılır.
- Sonra hazırlanan sos üzerine dökülür ve isteğe bağlı olarak sarımsak eklenir.
- 180 derece fırında 30-40 dakika kadar pişirilir.
Fırında Nefis Güveç tarifinin püf noktası nedir?
Patlıcanların acılığını almak için tuzlu suyun içinde bekletmeyi ihmal etmeyin.
Fırında Nefis Güveç tarifi için servis önerisi
Dilerseniz yoğurtlu soğuk çorba ile güzel bir menü hazırlıyabilirsiniz.