Fırında Mantarlı Tavuk Şiş Tarifi
Fırında Mantarlı Tavuk Şiş tarifi: Fırında Mantarlı Tavuk Şiş için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Mantarlı Tavuk Şiş nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Fırında Mantarlı Tavuk Şiş yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram tavuk
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı karabiber
- 1 adet soğan suyu
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kekik
- 2 adet kapya biber
- 2 adet çarliston biber
- 100 gram kültür mantarı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Fırında Mantarlı Tavuk Şiş tarifi nasıl yapılır?
- Tavukları kuşbaşı büyüklüğünde parçalara ayırın.
- Sıvı yağ, yoğurt, tuz, karabiber, toz kırmızı biber, soğan suyu, sarımsak ve kekikleri bir kapta karıştırıyoruz.
- Tavukları, hazırlamış olduğumuz sosa koyup güzelce yoğuruyoruz ve en az yarım saat buzdolabında dinlendiriyoruz. Zamanım var diyorsanız 3-4 saat bekletebilirsiniz.
- Biberleri ikiye bölüp 4-5 parça olacak şekilde kesiyoruz. Mantarları dilimlemeye gerek yok küçüklerse, büyüklerse 2 parçaya ayırabiliriz.
- Sıvı yağ, karabiber ve tuzu bir kapta karıştırıyoruz ve biberleri bu sosla harmanlıyoruz.
- Dinlendirilmiş tavukları ve diğer malzemeleri şişlere diziyoruz. (İlk ve son kısımlara tavuk koymanızı tavsiye ederim.)
- Tepsinize yağlı kağıt serin, yoksa yağlayabilirsiniz. Çöp şişlerinizi belirli mesafelerle yerleştirin ve önceden 190 derecede ısıtmış olduğunuz fırına koyup 30-35 dakika pişirmin
Fırında Mantarlı Tavuk Şiş tarifinin püf noktası nedir?
Baharatların ölçülerinde, ne yoğunlukta sevdiğinize bağlı değişiklikler yapabilirsiniz.