Fırında Mantarlı Tavuk Tarifi
Fırında Mantarlı Tavuk tarifi: Fırında Mantarlı Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Mantarlı Tavuk nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Fırında Mantarlı Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet tavuk but
- 2 adet soğan
- 10-15 adet kültür mantarı
- 1 adet havuç
- 2 diş sarımsak
- 1 tutam karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı soya sosu
Fırında Mantarlı Tavuk tarifi nasıl yapılır?
- Fırınızı 175 derece, fansız programa ayarlayın.
- Döküm tavanızın içini ölçülü zeytinyağı ile peçete yardımı ile yağlayın.
- Tavukları yıkayın ve temizleyin.
- Havuç ve soğanları gelişigüzel iri iri doğrayın.
- Mantarları temizleyin ve bütün halde döküm tavanıza yerleştirin. Tavukları ve diğer sebzeleri de düzgünce yerleştirin.
- Baharatları ve soya sosunu ekleyerek tavanın ağzını alüminyum folyo ile kapatın.
- 35-40 sonra yemeğiniz hazır, işte bu kadar, afiyet olsun!
Fırında Mantarlı Tavuk tarifinin püf noktası nedir?
Mantarları az akan suyun altında çok fazla su ile temas ettirmeden yıkayın ve iyice kurulayın veya baş kısımlarını sap kısımlarından başlayarak kuru bir peçete ile temizleyin.
Fırında Mantarlı Tavuk tarifi için servis önerisi
Üzerine ince kıyılmış maydanoz ekleyebilirsiniz.