Fırında Mangal Tadında Tavuk Tarifi
Fırında Mangal Tadında Tavuk tarifi: Fırında Mangal Tadında Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Mangal Tadında Tavuk nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Fırında Mangal Tadında Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tavuk için:
- 400 gram tavuk baget
- 500 gram tavuk but (kanat)
Sosu için:
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı nane
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 diş sarımsak
Fırında Mangal Tadında Tavuk tarifi nasıl yapılır?
- Tavukları yıkayın ve sularının süzülmesi için bir kenara alın.
- Bu sırada sosu için gerekli olan malzemeleri bir kapta güzelce karıştırın.
- Yıkadığınız tavukları bu sosa güzelce bulayın ve üstlerini kapatıp 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin.
- Bir saatin sonunda yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine solu tavukları dizin.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstleri kızarana dek yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
- Fırında alın ve sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun.
Fırında Mangal Tadında Tavuk tarifinin püf noktası nedir?
Damak tadınıza göre sosuna köri ve pul biber de ekleyebilirsiniz.