Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fırında Mangal Tadında Tavuk Tarifi

Fırında Mangal Tadında Tavuk

Fırında Mangal Tadında Tavuk Tarifi

Fırında Mangal Tadında Tavuk tarifi: Fırında Mangal Tadında Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Mangal Tadında Tavuk nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fırında Mangal Tadında Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Tavuk için:

  • 400 gram tavuk baget
  • 500 gram tavuk but (kanat)

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak

Fırında Mangal Tadında Tavuk tarifi nasıl yapılır?

  • Tavukları yıkayın ve sularının süzülmesi için bir kenara alın.
  • Bu sırada sosu için gerekli olan malzemeleri bir kapta güzelce karıştırın.
  • Yıkadığınız tavukları bu sosa güzelce bulayın ve üstlerini kapatıp 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin.
  • Bir saatin sonunda yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine solu tavukları dizin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstleri kızarana dek yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
  • Fırında alın ve sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun.

Fırında Mangal Tadında Tavuk tarifinin püf noktası nedir?

Damak tadınıza göre sosuna köri ve pul biber de ekleyebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025