Fırında Makarna Tarifi
Fırında Makarna tarifi: Fırında Makarna için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Makarna nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Fırında Makarna yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 paket Fırın Makarna
- 2 çorba kaşığı tuz
- 125 gram margarin
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 6 su bardağı süt
- 4 adet yumurta
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 750 gram yarım yağlı beyaz peynir
- 1 demet maydanoz
- 1 büyük su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Fırında Makarna tarifi nasıl yapılır?
- Büyükçe bir tencerede bolca suyumuzu kaynatıyoruz. Kaynayan suya kalın, fırınlık spagettiletimizi ikiye bölerek atalım. Tekrar kaynadığı da ise tuzunu ilave edelim.
- Pişen makarnalarımızı süzgece alalım, soğuk sudan geçirelim, soğuması için bir kenarda bekletelim.
- Diğer tarafta beşamel sosumuzu hazırlayayım. Bunun için derince bir tencerede margarini eritelim.
- Sıvı yağı da ilave edelim yağlar biraz kızdığında unu koyalım ve kısık ateşte devamlı karıştırarak un kokusu çıkıncaya kadar güzelce kavuralım.
- Daha sonra 6 su bardağı sütü kontrollü olarak ilave edelim.
- Sütü una güzelce yedirin. Hazır ettiğimiz beşamel sosunu soğuması için bir kenarda bekletelim ve maydanozlu peynirimizi hazırlayayım.
- Çatalla ezilen peynire, ince kıyılmış maydanozları ilave edelim.
- Yağlanmış fırın tepsisine makarnanın yarısını dökün, ona beşamel sosunun da yarısını döküp iyice karıştırın ve eşit bir şekilde tepsiye döşeyin.
- Bunların üzerine maydonozlu peyniri de serpiştirin.
- En üste kalan makarnayı döküp iyice yayın kalan beşamel sosunu da dökün ve her yerine eşit bir şekilde sürün. Malzemelerin arasında boşluk kalmamasına özen gösterin.
- 180 derece ısıttığımız fırında pişmeye bırakalım. Piştikten sonra kaşar peynirimizi de üzerine serpelim ve 5 dk daha fırında kaşarlar eriyinceye kadar bekletelim. Afiyet olsun.
Fırında Makarna tarifinin püf noktası nedir?
Bütün ön hazırlıklar bitipte sıra tepside döşeme işlemine geldiğinde boşluklar bırakmamaya özen gösterelim.
Fırında Makarna tarifi için servis önerisi
Piştikten sonra üzerindeki beşamelin ve kaşarlarin yanmaması için fırının kapağı açık 10 dk dinlendiriyoruz ve servise sunuyoruz.