Fırında Limonlu Tavuk Tarifi
Fırında Limonlu Tavuk tarifi: Fırında Limonlu Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Limonlu Tavuk nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 porsiyon
Fırında Limonlu Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 paket kemiksiz tavuk eti (but ızgara)
- 1/2 çay kaşığı toz zencefil
- 1/2 çay kaşığı sarımsak tozu (ya da rendesi)
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı soğan tozu
- 1 çay kaşığı mısır nişastası
- 1 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
- 1 adet limon suyu
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 yemek kaşığı soya sosu
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 yemek kaşığı su
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Fırında Limonlu Tavuk tarifi nasıl yapılır?
- Genellikle paketlerin içinde, içlerine doğru bükülmüş şekilde yerleştirilen tavukların içlerini açıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye, iç yüzeyleri bize bakcak şekilde yerleştirelim.
- Kalan bütün malzemeleri bir kasede karıştırıp eldiven ve ya fırça yardımıyla tavukların her tarafına bulayalım.
- 200 derecelik fırında pişirelim. Afiyet olsun.
Fırında Limonlu Tavuk tarifi için servis önerisi
Susam serperek servis edebilirsiniz.