Fırında Lahmacun Tarifi
Fırında Lahmacun tarifi: Fırında Lahmacun için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Lahmacun nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
7 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 adet
Fırında Lahmacun yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 400 gram un (yaklaşık 3 su bardağı)
- 280 gram su
- 1 çay kaşığı tuz
İç harcı için:
- 150 gram kıyma
- 1 adet domates
- 2 adet sivri biber
- 1 adet çarliston biber
- 1 adet kapya biber
- 1/2 demet maydanoz
- 1/2 adet soğan
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı isot
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Garnitürleri için:
- 1/2 adet soğan
- 1/2 demet maydanoz
- 1 adet domates
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Fırında Lahmacun tarifi nasıl yapılır?
- Hamur için una tuzu ekleyin ve ortasını açıp suyu azar azar ekleyerek yoğurun. Hamur toparlanınca pürüzsüz olana kadar on dakika yoğurun. Hamurun üzerini örtün ve dinlendirin.
- Lahmacun harcı için soğan hariç sebzeleri doğrayabildiğiniz kadar küçük doğrayın ve derin bir kaba alın. Sebzelere soğanı rendeleyerek ekleyin. Kalan harç malzemelerini de ekleyip yoğurun ve buzdolabında dinlendirin.
- Hamuru bezelere ayırın ve tekrar yuvarlayın. Un yardımı ile hamuru ince ve yuvarlak bir şekilde açın. Fazla ununu silkelediğiniz hamurun üzerini ince şekilde kaplayacak şekilde harcı yayın.
- Fırını 230 derecede ısıtın. Bu esnada rahat pişirebilmek için varsa bir sac ya da boş tepsiyi de fırında ısıtın.
- Hazırladığınız lahmacunu unladığınız bir kürek ya da tabak yardımıyla fırındaki sacın üzerine bırakın. Kenarları kızarana kadar pişirin.
- Lahmacunu servis ederken; ince doğranmış , sumak ve tuzla ovulmuş soğan, ince kıyılmış maydanoz, domates ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.