Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fırında Lahmacun Tarifi

Fırında Lahmacun

Fırında Lahmacun Tarifi

Fırında Lahmacun tarifi: Fırında Lahmacun için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Lahmacun nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fırında Lahmacun yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1.5 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3.5 su bardağı un
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 adet orta boy yeşil biber
  • 250 gram kıyma
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet soğan
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı

Fırında Lahmacun tarifi nasıl yapılır?

  • Şeker, süt ve maya karıştırılarak 15 dakika bekletilir.
  • Karışıma azar azar un ve tuz eklenerek yoğrulur ve en az 30 dakia dinlenmeye bırakılır.
  • Bu sırada kıyma hariç tüm iç malzemesi robot ve ya rondodan geçirilir.
  • İç malzemesine kıyma da eklenerek karıştırılır ve 15 dakika kadar buz dolabında bekletilir.
  • Dinlenen hamur 7 eşit parçaya ayrılır ve her bir beze un serpiştirilerek incecik açılır.
  • İç malzemesi hamurun kenarlarında boşluk kalmayacak şekilde yayılır.
  • Önceden ısıtılmış 230 derece fırında 8 dakika pişirilir. Afiyet olsun.

Fırında Lahmacun tarifinin püf noktası nedir?

Hamur mutlaka dinlendirilmeli ve iç malzemesi marine edilmelidir.

Fırında Lahmacun tarifi için servis önerisi

Limon ve yeşillik ile servis edilebilir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025