Fırında Lahmacun Tarifi
Fırında Lahmacun tarifi: Fırında Lahmacun için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Lahmacun nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
8 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
7 adet
Fırında Lahmacun yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1.5 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı yaş maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3.5 su bardağı un
- 2 adet orta boy domates
- 1 adet orta boy yeşil biber
- 250 gram kıyma
- 1 diş sarımsak
- 1 adet soğan
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
Fırında Lahmacun tarifi nasıl yapılır?
- Şeker, süt ve maya karıştırılarak 15 dakika bekletilir.
- Karışıma azar azar un ve tuz eklenerek yoğrulur ve en az 30 dakia dinlenmeye bırakılır.
- Bu sırada kıyma hariç tüm iç malzemesi robot ve ya rondodan geçirilir.
- İç malzemesine kıyma da eklenerek karıştırılır ve 15 dakika kadar buz dolabında bekletilir.
- Dinlenen hamur 7 eşit parçaya ayrılır ve her bir beze un serpiştirilerek incecik açılır.
- İç malzemesi hamurun kenarlarında boşluk kalmayacak şekilde yayılır.
- Önceden ısıtılmış 230 derece fırında 8 dakika pişirilir. Afiyet olsun.
Fırında Lahmacun tarifinin püf noktası nedir?
Hamur mutlaka dinlendirilmeli ve iç malzemesi marine edilmelidir.
Fırında Lahmacun tarifi için servis önerisi
Limon ve yeşillik ile servis edilebilir.