Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fırında Kuşkonmazlı Omlet Tarifi

Fırında Kuşkonmazlı Omlet

Fırında Kuşkonmazlı Omlet Tarifi

Fırında Kuşkonmazlı Omlet tarifi: Fırında Kuşkonmazlı Omlet için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Kuşkonmazlı Omlet nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fırında Kuşkonmazlı Omlet yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 8 adet kuşkonmaz (sert kısımları alınmış, alt kısımları soyulmuş)
  • 10 adet yumurta (çırpılmış)
  • 1 su bardağı toz parmesan peyniri (arzuya göre rendelenmiş kaşar peyniri)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Fırında Kuşkonmazlı Omlet tarifi nasıl yapılır?

  • Bir sos tenceresinde su ve tuzu kaynatın. Kaynamış suya 2 parmak kalınlığında kesilmiş kuşkonmazları atın ve 4 dakika sonra içinden alıp süzdürün.
  • Fırına girebilen bir tava veya dikdörtgen borcamı tereyağı ile yağlayın.
  • Çırpılmış yumurtaların için toz parmesan, tuz ve karabiberi ekleyip tekrar çırpın ve kalıbınıza dökün.
  • Kuşkonmazları çırpılmış yumurta harcınızın her yerine yayılacak şekilde serpiştirin.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin.
  • Fırından çıkardıktan sonra kare dilimleyin ve sıcak servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025