Fırında Kuşkonmazlı Omlet Tarifi
Fırında Kuşkonmazlı Omlet tarifi: Fırında Kuşkonmazlı Omlet için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Kuşkonmazlı Omlet nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Fırında Kuşkonmazlı Omlet yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 8 adet kuşkonmaz (sert kısımları alınmış, alt kısımları soyulmuş)
- 10 adet yumurta (çırpılmış)
- 1 su bardağı toz parmesan peyniri (arzuya göre rendelenmiş kaşar peyniri)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Fırında Kuşkonmazlı Omlet tarifi nasıl yapılır?
- Bir sos tenceresinde su ve tuzu kaynatın. Kaynamış suya 2 parmak kalınlığında kesilmiş kuşkonmazları atın ve 4 dakika sonra içinden alıp süzdürün.
- Fırına girebilen bir tava veya dikdörtgen borcamı tereyağı ile yağlayın.
- Çırpılmış yumurtaların için toz parmesan, tuz ve karabiberi ekleyip tekrar çırpın ve kalıbınıza dökün.
- Kuşkonmazları çırpılmış yumurta harcınızın her yerine yayılacak şekilde serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra kare dilimleyin ve sıcak servis edin.