Fırında Kremalı Patates Tarifi
Fırında Kremalı Patates tarifi: Fırında Kremalı Patates için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Kremalı Patates nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Fırında Kremalı Patates yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet orta boy patates
- 1 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı süt kreması
- 1 tutam muskat cevizi rendesi
- 1 diş sarımsak (ikiye kesilmiş)
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Üzeri İçin:
- 100 gram kaşar peyniri (rendelenmiş)
- 50 gram eski kaşar peyniri (opsiyonel)
Fırında Kremalı Patates tarifi nasıl yapılır?
- Patatesleri soyup, ince yuvarlak dilimler kesin.
- Sütü ve kremayı bir tencereye boşaltın. İçine tuz, karabiber, muskat rendesi ve ikiye böldüğünüz sarımsağı ekleyin. Önce orta ateşte ısınana dek pişirin sonra altını kısın.
- Tencereye patatesleri ekleyin ve dikkatlice sütlü karışıma karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 20 dakika pişirin.
- 20 dakika sonunda tencerenin içinden sarımsağı çıkarın. Geniş bir fırın kabına patatesleri aktarın.
- En son tencerede kalan sıvı kısmı da patateslerin üzerine boşaltın.
- Üzerine rendelenmiş taze kaşar ve eski kaşar peynirini eşit şekilde dağıtın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 1 saat ya da patatesler yumuşayana dek pişirin. Afiyet olsun!
Fırında Kremalı Patates tarifinin püf noktası nedir?
Patatesleri fırın kabına aktarırken nazik davranmaya özen gösterin, aksi takdirde parçalanabilirler. Muskat çok baskın bir tat olduğu için az miktarda eklenmelidir. Üzerine dilediğiniz çeşit peynir rendesi ekleyebilirsiniz.