Fırında Közlenmiş Domates Çorbası Tarifi
Fırında Közlenmiş Domates Çorbası tarifi: Fırında Közlenmiş Domates Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Közlenmiş Domates Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Fırında Közlenmiş Domates Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet büyük boy domates
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 5-6 dal taze kekik
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Fırında Közlenmiş Domates Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Domatesleri ortadan ikiye kesin, kesili tarafları yukarıya bakacak şekilde fırın tepsisine dizin.
- Üzerlerine ince halkalar halinde doğradığınız soğanları, 3 diş sarımsağı ve dallarından kopardığınız taze kekikleri yerleştirip zeytinyağını gezdirin.
- Tuz, karabiber ve şekeri de döküp önceden ısıtılmış 220 derece fırında, domateslerin üzeri karamelize olana kadar (yaklaşık 30 dakika) pişirin.
- Tepsideki tüm malzemeleri bir tencereye aktarın. Üzerine 3 su bardağı sıcak suyu ekleyip kaynama noktasına getirin, altını kısıp 10 dakika kadar pişirin.
- Tencereyi ateşten alın. Bir el blenderıyla karışımı akışkan bir kıvama getirin. Domates salçasını da sulandırıp içine ekleyin.
- Çorbayı bir süzgeçten geçirin. Tereyağını bir tencerede eritin, unu ekleyin ve kısık ateşte kavurun. Un kokusu çıktıktan sonra süzdüğünüz domatesleri ekleyin ve 2-3 dakika orta ateşte karıştırarak pişirin.
- Üzerine 1 su bardağı sütü ilave edin. (Gerekirse biraz daha su ekleyin) Çorbayı kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin.
- Çorba kaynadıktan sonra 7-8 dakika daha pişirip ocağı kapatın. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.