Fırında Kıymalı Patlıcan Graten Tarifi
Fırında Kıymalı Patlıcan Graten tarifi: Fırında Kıymalı Patlıcan Graten için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Kıymalı Patlıcan Graten nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
50 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Fırında Kıymalı Patlıcan Graten yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 adet patlıcan
- 250 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 3 adet kapya biber
- 3 adet orta boy domates
- 4 diş sarımsak
- 1 tutam maydanoz
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı tuz
- 250 gram kaşar peyniri (dilimlenmiş)
Fırında Kıymalı Patlıcan Graten tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanları alacalı soyun, küp doğrayın ve acısını alması için su dolu bir kaba koyun. 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin ve en az 10 dakika bekletip suyunu süzün.
- Geniş bir tavaya zeytinyağını alın ve sırasıyla küp doğradığınız soğan ile sarımsakları solana dek kavurun.
- Salçaları ekleyin ve 5 dakika kadar kavurun. Kapya biberleri ekleyip 5 dakika daha kavurun. Kıymayı ilave edin ve kahverengileşinceye kadar kavurun.
- Küp doğradığınız domatesleri ve kıyılmış maydanozu ekleyip 2 dakika daha kavurun.
- Patlıcanları ve baharatları ilave edip karıştırın ve tencerenin kapağını kapatarak orta ateşte 25 dakika pişirin. (patlıcanların piştiğinden emin olun)
- Pişen yemeği, fırına dayanıklı bir kaba boşaltın.
- Dilimlenmiş kaşar peynirini yemeğin üzerini kapatacak şekilde serin. 200° fırında kaşarlar kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Fırında Kıymalı Patlıcan Graten tarifinin püf noktası nedir?
Tuz miktarını damak zevkinize göre ayarlayın.