Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fırında Kıymalı Kremalı Kabak Tarifi

Fırında Kıymalı Kremalı Kabak

Fırında Kıymalı Kremalı Kabak Tarifi

Fırında Kıymalı Kremalı Kabak tarifi: Fırında Kıymalı Kremalı Kabak için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Kıymalı Kremalı Kabak nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fırında Kıymalı Kremalı Kabak yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3-4 adet büyük boy kabak
  • 250 gram kıyma
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 adet domates
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1/2 paket krema

Fırında Kıymalı Kremalı Kabak tarifi nasıl yapılır?

  • Kabakları yıkayıp dış kabuklarını hafifçe aldıktan sonra ortadan ikiye bölün ve kaynamış tuzlu suyun içerisinde hafifçe yumuşayıp kolaylıkla bıçak batana dek haşlayın.
  • Kıymalı harç için tavaya biraz sıvı yağ ile kıymayı alarak kavurmaya başlayın. Sırasıyla küp küp kesilmiş soğan, kırmızı biberi biraz kavurduktan sonra domates ve baharatlarını ekleyin.
  • Kabağın haşlama suyundan 1 ufak kase ayırın.(Bu kısımların kullanıldığı çok güzel bir çorba tarifim var, sakın atmayın.) Haşlanmış kabakları fırın tepsisine alarak orta kısımlarını boşaltın. Haşlama suyundan da tepsiye ekleyin.
  • Kabakların içlerini bolca kıymalı harç ile doldurun. Her bir kabağın üzerini 1-2 çorba kaşığı kadar krema ve bolca kaşar rendesi ile kaplayın.
  • 180 - 200 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirin. Üzerlerinin nar gibi kızarması için son 5 dakika fırın ızgara ayarında pişirin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025