Fırında Kıymalı Kremalı Kabak Tarifi
Fırında Kıymalı Kremalı Kabak tarifi: Fırında Kıymalı Kremalı Kabak için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Kıymalı Kremalı Kabak nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Fırında Kıymalı Kremalı Kabak yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3-4 adet büyük boy kabak
- 250 gram kıyma
- 1 adet büyük boy soğan
- 2 adet kırmızı biber
- 1 adet domates
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1/2 paket krema
Fırında Kıymalı Kremalı Kabak tarifi nasıl yapılır?
- Kabakları yıkayıp dış kabuklarını hafifçe aldıktan sonra ortadan ikiye bölün ve kaynamış tuzlu suyun içerisinde hafifçe yumuşayıp kolaylıkla bıçak batana dek haşlayın.
- Kıymalı harç için tavaya biraz sıvı yağ ile kıymayı alarak kavurmaya başlayın. Sırasıyla küp küp kesilmiş soğan, kırmızı biberi biraz kavurduktan sonra domates ve baharatlarını ekleyin.
- Kabağın haşlama suyundan 1 ufak kase ayırın.(Bu kısımların kullanıldığı çok güzel bir çorba tarifim var, sakın atmayın.) Haşlanmış kabakları fırın tepsisine alarak orta kısımlarını boşaltın. Haşlama suyundan da tepsiye ekleyin.
- Kabakların içlerini bolca kıymalı harç ile doldurun. Her bir kabağın üzerini 1-2 çorba kaşığı kadar krema ve bolca kaşar rendesi ile kaplayın.
- 180 - 200 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirin. Üzerlerinin nar gibi kızarması için son 5 dakika fırın ızgara ayarında pişirin. Afiyet olsun.