Fırında Kıymalı Brüksel Lahanası Tarifi
Fırında Kıymalı Brüksel Lahanası tarifi: Fırında Kıymalı Brüksel Lahanası için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Kıymalı Brüksel Lahanası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 tabaklık
Fırında Kıymalı Brüksel Lahanası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 adet  kuru soğan
- 2 diş  sarımsak
- 5 yemek kaşığı  zeytinyağı
- 150 gram  dana kıyma
- 1/2 çay kaşığı  kimyon
- 1/2 çay kaşığı  kekik
- 1/2 çay kaşığı  pul biber
- 1 çay kaşığı  tuz
- 1 çay bardağı  rendelenmiş domates
- 1 çay bardağı  su
- 15 adet  brüksel lahanası
Fırında Kıymalı Brüksel Lahanası tarifi nasıl yapılır?
- Tavaya az miktar zeytinyağı koyun ve ısınmaya bırakın. Soğanları ufak küpler halinde ve sarımsakları da ince dilimler halinde doğrayıp tavaya alın.
- Soğanlar hafif yumuşayınca kıymayı ekleyip kavurun. Baharatları da ekleyip kavurmaya bir iki dakika daha devam edin.
- Son olarak domates rendesi ve su ekleyip kısık ateşte 5 dakika pişirin.
- Brüksel lahanalarının dış yapraklarını temizleyin, tabanlarındaki sert kısmı kesin ve ortadan ikiye bölüp kıymalı karışımın üzerine dizin.
- Son olarak lahanalara az miktarda tuz ve zeytinyağı ekleyip 180 derecede 20 dakika lahanalar hafif kızarana kadar fırınlayın. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.