Fırında Kıymalı Beşamel Soslu Makarna Tarifi
Fırında Kıymalı Beşamel Soslu Makarna tarifi: Fırında Kıymalı Beşamel Soslu Makarna için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Kıymalı Beşamel Soslu Makarna nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Fırında Kıymalı Beşamel Soslu Makarna yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 paket Barilla Penne Makarna
- 500 gram kıyma
- 2 adet domates
- 1/2 paket domates püresi
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı kekik
- 1 yemek kaşığı fesleğen
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 su bardağı mozzarella peyniri
Beşamel sos için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 500 mililitre süt
- 1/2 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Fırında Kıymalı Beşamel Soslu Makarna tarifi nasıl yapılır?
- Soğanları ve sarımsakları minik küpler halinde kesin ve domatesleri rendeleyin.
- Tavaya zeytinyağını alın ve soğanla sarımsakları hafif rengi solana kadar karıştırın.
- Sonrasında kıymayı ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Bu esnada makarna suyunu da kaynatmaya başlayın.
- Kıyma hafif pişince rende domatesi ve domates püresini ekleyin.
- Baharatları da ekleyip güzelce karıştırın ve kısık ateşte pişmeye bırakın.
- Beşamel sosa başlarken makarnaları da haşlanmak üzere suya alın.
- Beşamel için önce tereyağını bir tencerede eritin ve sonrasında tel çırpıcı yardımıyla karıştırarak unu ekleyin.
- Unla tereyağı iyice harmanlandıktan sonra yavaş yavaş karıştırarak sütü ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
- En son baharatları da ekleyerek fokurdayana kadar karıştırarak pişirin. Katılaşınca kenara alın.
- Makarnaları süzdükten sonra kıymalı harç ile karıştırıp, borcama alın.
- Üzerine eşit miktarda beşamel sosu yayın.
- En son üzerine kaşar serpip önceden ısıttığınız 200 derece fırında kaşar eriyip hafif kızarana dek pişirin. Afiyet olsun!