Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fırında Kıymalı Beşamel Soslu Makarna Tarifi

Fırında Kıymalı Beşamel Soslu Makarna

Fırında Kıymalı Beşamel Soslu Makarna Tarifi

Fırında Kıymalı Beşamel Soslu Makarna tarifi: Fırında Kıymalı Beşamel Soslu Makarna için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Kıymalı Beşamel Soslu Makarna nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fırında Kıymalı Beşamel Soslu Makarna yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 paket Barilla Penne Makarna
  • 500 gram kıyma
  • 2 adet domates
  • 1/2 paket domates püresi
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • 1 yemek kaşığı fesleğen
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı mozzarella peyniri

Beşamel sos için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 500 mililitre süt
  • 1/2 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Fırında Kıymalı Beşamel Soslu Makarna tarifi nasıl yapılır?

  • Soğanları ve sarımsakları minik küpler halinde kesin ve domatesleri rendeleyin.
  • Tavaya zeytinyağını alın ve soğanla sarımsakları hafif rengi solana kadar karıştırın.
  • Sonrasında kıymayı ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Bu esnada makarna suyunu da kaynatmaya başlayın.
  • Kıyma hafif pişince rende domatesi ve domates püresini ekleyin.
  • Baharatları da ekleyip güzelce karıştırın ve kısık ateşte pişmeye bırakın.
  • Beşamel sosa başlarken makarnaları da haşlanmak üzere suya alın.
  • Beşamel için önce tereyağını bir tencerede eritin ve sonrasında tel çırpıcı yardımıyla karıştırarak unu ekleyin.
  • Unla tereyağı iyice harmanlandıktan sonra yavaş yavaş karıştırarak sütü ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
  • En son baharatları da ekleyerek fokurdayana kadar karıştırarak pişirin. Katılaşınca kenara alın.
  • Makarnaları süzdükten sonra kıymalı harç ile karıştırıp, borcama alın.
  • Üzerine eşit miktarda beşamel sosu yayın.
  • En son üzerine kaşar serpip önceden ısıttığınız 200 derece fırında kaşar eriyip hafif kızarana dek pişirin. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025