Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fırında Kereviz Tarifi

Fırında Kereviz

Fırında Kereviz Tarifi

Fırında Kereviz tarifi: Fırında Kereviz için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Kereviz nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fırında Kereviz yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet kereviz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri (arzuya göre)
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 demet maydanoz

Fırında Kereviz tarifi nasıl yapılır?

  • Kerevizleri temizleyin ve saplarını ayırın.
  • Kerevizleri küp küp doğrayın. Havuç ve patatesleri de kerevizle aynı boyda olacak şekilde doğrayın. Küçük ve eşit boylarda keserseniz hem pişirme süresi kalacak hem de daha eşit bir şekilde pişmiş olacaklar.
  • Isıya dayanıklı fırın kabını yağlayın.
  • Bütün sebzeleri bir kabın içinde birleştirin. Tuz, karabiber ve zeytinyağıyla birbirine iyice harmanlayın. En son dövülmüş sarımsağı ilave edin.
  • Fırın kabına aromalandırılmış sebzeleri alın ve önceden ısıtılmış 180 derece fanlı fırında kontrollü olarak 40-45 dakika pişirin.
  • Sebzeler yumuşayınca fırından çıkartın ve arzuya göre kaşar peyniri rendesini ilave edip 5-10 dakika tekrar fırınlayın.
  • Peynirler eriyince fırından çıkartıp, ince ince kıyılmış kereviz saplarıyla servis edin. İşte bu kadar, afiyet olsun!

Fırında Kereviz tarifinin püf noktası nedir?

Kerevizleri limonla ovarak kararmasını engelleyebilirsiniz.

Fırında Kereviz tarifi için servis önerisi

Bol maydanoz ve bu iş tamamdır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025