Fırında Kayık Patates Tarifi
Fırında Kayık Patates tarifi: Fırında Kayık Patates için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Kayık Patates nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Fırında Kayık Patates yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet orta boy patates
- 250 gram kıyma
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet domates
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1/2 çay bardağı su
- 6 dal kıyılmış maydanoz
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı tuz
- 1,5 su bardağı kaynar su
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Fırında Kayık Patates tarifi nasıl yapılır?
- Patatesleri soyun ikiye bölün. Kasık yardımıyla sandal seklini veriyoruz. Suya koyup bekletiyoruz. Yağı tavaya ekleyin rengi dönene kadar kıymayı kavuruyoruz.
- Küp küp doğranmış soğan ve biberlerimizi ekleyin. Bir kaç dakika kavurduktan sonra kabuğunu soyup küp küp doğradığımız domatesi, salça ve baharatları ekleyip, biraz karıştırın.
- Üzerine suyunu ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Pişen harcın altını kapatıp maydanozu ekleyerek, karıştırıp ocaktan alın.
- Tavamıza yağ alıp patatesleri arkalı önlü güzelce kızartın. Borcama dizin. Pişen harçtan koyun. Salça, tuz ve suyu homojen hale gelene kadar karıştırıp borcama dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10-15 dakika arası pişirin.
- Fırından çıkarıp rendelenmiş kaşarı serpip fırına tekrar verin. Kızarana kadar kontrollü şekilde pişirin. Afiyet Olsun.