Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fırında Kayık Patates Tarifi

Fırında Kayık Patates

Fırında Kayık Patates Tarifi

Fırında Kayık Patates tarifi: Fırında Kayık Patates için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Kayık Patates nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fırında Kayık Patates yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet orta boy patates
  • 250 gram kıyma
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1/2 çay bardağı su
  • 6 dal kıyılmış maydanoz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı kaynar su
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri

Fırında Kayık Patates tarifi nasıl yapılır?

  • Patatesleri soyun ikiye bölün. Kasık yardımıyla sandal seklini veriyoruz. Suya koyup bekletiyoruz. Yağı tavaya ekleyin rengi dönene kadar kıymayı kavuruyoruz.
  • Küp küp doğranmış soğan ve biberlerimizi ekleyin. Bir kaç dakika kavurduktan sonra kabuğunu soyup küp küp doğradığımız domatesi, salça ve baharatları ekleyip, biraz karıştırın.
  • Üzerine suyunu ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Pişen harcın altını kapatıp maydanozu ekleyerek, karıştırıp ocaktan alın.
  • Tavamıza yağ alıp patatesleri arkalı önlü güzelce kızartın. Borcama dizin. Pişen harçtan koyun. Salça, tuz ve suyu homojen hale gelene kadar karıştırıp borcama dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10-15 dakika arası pişirin.
  • Fırından çıkarıp rendelenmiş kaşarı serpip fırına tekrar verin. Kızarana kadar kontrollü şekilde pişirin. Afiyet Olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025