Fırında Kaşarlı Patates Püresi Tarifi
Fırında Kaşarlı Patates Püresi tarifi: Fırında Kaşarlı Patates Püresi için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Kaşarlı Patates Püresi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Fırında Kaşarlı Patates Püresi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 adet orta boy patates
- 4 tepeleme yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağ
- 3/4 çay bardağı ılık süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 dal taze biberiye (arzuya göre)
- 1/2 çay kaşığı muskat cevizi rendesi (arzuya göre)
Üzeri için:
- 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Fırında Kaşarlı Patates Püresi tarifi nasıl yapılır?
- Patateslerin kabuklarını soyun ve eşit büyüklükte parçalara ayırın.
- Orta boy bir tencerenin içerisine aktarın. Üzerine birkaç bardak su ve tuz ilave ederek yumuşayana kadar pişirin.
- Ardından fazla suyunu süzdürerek bir kabın içerisine aktarın. Henüz sıcakken üzerine tereyağı ekleyerek ezici ya da el blenderı yardımıyla hafifçe ezin.
- Hafifçe ezdikten sonra içine azar azar ılık sütü ilave ederek ezmeye devam edin. Yumuşacık, pürüzsüz bir kıvamı olana kadar bu işleme devam edin.
- Ardından içine tuz ve baharatlarını ekleyip güzelce karıştırın.
- Yağlanmış bir seramik fırın kalıbına ya da cam borcamın içerisine püreyi aktarın. Üzerine kaşar peyniri serpin.
- 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- Ardından çıkarıp bir süre oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin.
Fırında Kaşarlı Patates Püresi tarifinin püf noktası nedir?
İçine kullanacağınız süt, krema gibi ürünlerin mutlaka ama mutlaka ılık olmasına dikkat edin. Soğuk ilave etmeye çalışmayın. Dilediğiniz lezzette olmayacaklardır. Bolca tereyağı kullanmaktan da çekinmeyin. Çok fazla sıvı ilave etmemeye çalışın. Ederseniz de mutlaka üzerine patates ekleyin ki tadı dengelensin. Hem pişerken hem de püreyi yaparken tuz eklemeyi de unutmayın.
Fırında Kaşarlı Patates Püresi tarifi için servis önerisi
Dilerseniz fırından aldıktan sonra üzerine taze biberiye ilave edebilir, sızma zeytinyağı gezdirerek servis edebilirsiniz.