Fırında Kaşarlı Patates Tarifi
Fırında Kaşarlı Patates tarifi: Fırında Kaşarlı Patates için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Kaşarlı Patates nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Fırında Kaşarlı Patates yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 adet orta boy patates
- 1 su bardağı süt
- 2 dal taze kekik
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Fırında Kaşarlı Patates tarifi nasıl yapılır?
- Patateslerin kabuklarını soyun. Ne çok ince ne de çok kalın olacak şekilde, halka halka doğrayın. Bir kapta zeytinyağı, tuz ve karabiber ile karıştırın.
- Fırın tepsinizi biraz tereyağı ile yağlayın. Patateslerin yarısını dizin. Aralarına kaşar peyniri serpiştirin. Geriye kalan patatesleri üzerine dizin.
- Ayrı bir kapta süt ve baharatları karıştırın.
- Patates dilimlerinin üzerine dökün ve her tarafına yaymaya özen gösterin.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında patatesler pişene kadar pişirin.
- Pişmeye yakın fırından alın ve üzerine kaşar rendelerini serperek 2-3 dakika kadar üzerilerini kızartın. Afiyet olsun.
Fırında Kaşarlı Patates tarifinin püf noktası nedir?
Küçük cam tepsi kullanabilirsiniz. Pişme süresi fırınınıza göre farklılık gösterebilir. Çatalı batırıp tepsinin dibine ulaşabiliyorsanız, patatesler pişmiş demektir.
Fırında Kaşarlı Patates tarifi için servis önerisi
Ilık veya soğuk servis etmenizi tavsiye ederiz. Servis ederken üzerine tane karabiber çekebilirsiniz. Dilerseniz 1 dal taze soğanı ince bir şekilde doğrayarak üzerine serpebilirsiniz.