Fırında Kaşarlı Mantar Sote Tarifi
Fırında Kaşarlı Mantar Sote tarifi: Fırında Kaşarlı Mantar Sote için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Kaşarlı Mantar Sote nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Fırında Kaşarlı Mantar Sote yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 400 gram mantar
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet büyük boy domates
- 1 adet soğan
- 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1/2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
Fırında Kaşarlı Mantar Sote tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle bütün malzemelerimizi güzelce yıkayıp kuruluyoruz. Mantarları kabuğunu soyarak kullanmak istiyorsanız üzerini silmeniz yeterli olacaktır fakat ben hep yıkayarak kullanıyorum.
- Ardından soğanları, biberleri ve domatesleri yıkayıp doğrama işlemine geçiyoruz. Soğanları ve biberleri küçük küçük, domatesleri de küp küp doğruyoruz. Domates kalın kabukluysa mutlaka soyalım.
- Mantarlarımızı bir damla limon sıkılmış suda bekletirsek kararmasını önleriz, ardından onları da çok küçük olmayacak şekilde doğruyoruz.
- Yaklaşık iki yemek kaşığı zeytinyağını tavada kızdırıp soğanları kavurmaya başlıyoruz. 1-2 dakika sonra hemen biberleri atalım ki biberlerimiz çok diri kalmasın.
- Soğanlar pembeleşip biberler yumuşadığında mantarları ekliyoruz. 5 dakika bu aşamada orta ateşte kavururken yarım yemek kaşığı kadar domates salçası ekliyoruz.
- Ardından 1 tutam tuz, 1 tutam karabiber ve 1 tutam pul biber ekliyoruz. Mantarlarımız suyunu çektiğinde domateslerimizi ekliyoruz. Domatesler de iyice pişip suyunu çektiğinde sotemizi alıyoruz.
- Üzerine kaşarları da ekleyip fırında 10-15 dakika pişiriyoruz.
Fırında Kaşarlı Mantar Sote tarifinin püf noktası nedir?
Mantarlarımızı suyunu çekene kadar pişirdikten sonra domatesleri eklemek önemli bir püf noktadır. Ocaktan almadan önce tuzunu pul biberini kendinize göre değiştirebilirsiniz.
Fırında Kaşarlı Mantar Sote tarifi için servis önerisi
Yemeklerinizin yanında aperatif olarak veya bir öğün olarak tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.