Fırında Kaşarlı Mantar Tarifi
Fırında Kaşarlı Mantar tarifi: Fırında Kaşarlı Mantar için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Kaşarlı Mantar nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Fırında Kaşarlı Mantar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı
- 8 adet mantar
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 dal taze kekik
- 80 gram kaşar peyniri (dilimlenmiş)
Fırında Kaşarlı Mantar tarifi nasıl yapılır?
- 1,5 yemek kaşığı tereyağını bir tavada eritin ve doğradığınız 8 adet mantar sapını da ilave edip soteleyin. Halka halksa doğranmış 2 diş sarımsağı da üzerine ilave edin ve 3-4 dakika daha soteleyin.
- Son olarak 1'er çay kaşığı tuz, karabiber ve 2 dal kekiği de mantarların üzerine ilave edin ve tavayı ocaktan alın.
- Sapları çıkan 8 adet mantarı, fırına dayanıklı bir kabın içerisine yerleştirin. Üstüne sotelenen mantar saplarını ve dilimlediğiniz kaşar peynirlerini yerleştirin.
- 180 dereceye ayarlanmış fırında, kaşar peynirleri eriyinceye kadar, yaklaşık 15 dakika pişirin. Fırından çıkar çıkmaz servis edin, afiyet olsun!
Fırında Kaşarlı Mantar tarifinin püf noktası nedir?
Mantarları yıkamak yerine baş kısımındaki kabuğunu soyun ve nemli bir bezle temizleyin. Mantarı çok fazla suyla temas ettirmek kararmasına sebep olacaktır. Ancak içinize sinmediyse hızlıca sudan geçirmeniz yeterli olacaktır.