Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fırında Kaşarlı Karnabahar Tarifi

Fırında Kaşarlı Karnabahar

Fırında Kaşarlı Karnabahar Tarifi

Fırında Kaşarlı Karnabahar tarifi: Fırında Kaşarlı Karnabahar için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Kaşarlı Karnabahar nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fırında Kaşarlı Karnabahar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet orta boy karnabahar
  • 300 gram kıyma
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri (üzeri için)

Fırında Kaşarlı Karnabahar tarifi nasıl yapılır?

  • Soğanları zeytinyağında pembeleşene kadar kavuruyoruz. Daha sonra kıymayı suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
  • Üzerine salça ekliyoruz. En son küçük parçalara ayırdığımız karnabaharı da ekliyoruz.
  • Tencerenin kapağını kapayıp kısık ateşte kendi suyunda pişmeye bırakıyoruz.
  • Gerekirse 1 çay bardağı ılık su ekleyebiliriz.
  • Karnabaharın yumuşadığından ve suyunu iyice çektiğinden emin olduktan sonra yemeği fırın tepsisine alıyoruz üzerine kaşar dizip 180 derecelik fırında kaşarlar eriyene kadar pişiriyoruz. Sonra da servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025