Fırında Kaşarlı Karnabahar Tarifi
Fırında Kaşarlı Karnabahar tarifi: Fırında Kaşarlı Karnabahar için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Kaşarlı Karnabahar nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 dilim
Fırında Kaşarlı Karnabahar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet orta boy karnabahar
- 300 gram kıyma
- 2 adet orta boy soğan
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri (üzeri için)
Fırında Kaşarlı Karnabahar tarifi nasıl yapılır?
- Soğanları zeytinyağında pembeleşene kadar kavuruyoruz. Daha sonra kıymayı suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
- Üzerine salça ekliyoruz. En son küçük parçalara ayırdığımız karnabaharı da ekliyoruz.
- Tencerenin kapağını kapayıp kısık ateşte kendi suyunda pişmeye bırakıyoruz.
- Gerekirse 1 çay bardağı ılık su ekleyebiliriz.
- Karnabaharın yumuşadığından ve suyunu iyice çektiğinden emin olduktan sonra yemeği fırın tepsisine alıyoruz üzerine kaşar dizip 180 derecelik fırında kaşarlar eriyene kadar pişiriyoruz. Sonra da servis ediyoruz. Afiyet olsun.