Fırında Kaşarlı Karnabahar Tarifi
Fırında Kaşarlı Karnabahar tarifi: Fırında Kaşarlı Karnabahar için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Kaşarlı Karnabahar nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Fırında Kaşarlı Karnabahar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet orta boy karnabahar
- 1 yemek kaşığı un
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 0.5 çay bardağı ayçiçek yağı
- 1 çay kaşığı (silme) tuz
- 1 çay kaşığı (silme) karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber(isteğe bağlı)
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Fırında Kaşarlı Karnabahar tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle karnabaharı güzelce yıkayıp saplarından ayırarak çiçeklerini ortaya çıkarıyoruz. Ardından tuzlu suda (isterseniz bir tutam karabiber de katın) karnabaharı haşlıyoruz.
- Yaklaşık 10-15 dakika sonra çatal kolay batabilecek kıvama geldiğinde suyunu süzüp soğumaya bırakıyoruz.
- Kaşar peynirini rendeleyip dolaba koyuyoruz ki karnabaharın üzerine serptiğimizde çabuk kurumasın.
- Kaşar peyniri hariç diğer malzemeleri büyükçe bir kapta karıştırıyoruz, ardından karnabaharları bu sosa buluyoruz.
- Isıya dayanıklı borcam veya fırın tepsisinin tabanına ayçiçek yağı sürüyoruz. (Fazla sürmemeye dikkat edelim.)
- Ardından soslu karnabaharları tepsiye alıp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika üzeri kızarmaya başlayana kadar bekletiyoruz.
Fırında Kaşarlı Karnabahar tarifinin püf noktası nedir?
Karnabaharları çok haslamamaya dikkat edelim. Çok haşladığımızda hem görüntü olarak hem tat olarak güzel olmayabiliyor. Ayrıca kaşar peynirlerini mutlaka karnabaharları en az 20 dakika pişirdikten sonra ekleyelim.
Fırında Kaşarlı Karnabahar tarifi için servis önerisi
Borcamda servis edebilirsiniz.