Fırında Kaşarlı Karnabahar Tarifi
Fırında Kaşarlı Karnabahar tarifi: Fırında Kaşarlı Karnabahar için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Kaşarlı Karnabahar nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Fırında Kaşarlı Karnabahar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet orta boy karnabahar
Sosu için:
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı un
- 2 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için:
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Fırında Kaşarlı Karnabahar tarifi nasıl yapılır?
- Karnabaharları çiçeklerine ayırıp güzelce yıkayın. Ardından içi su dolu bir tencereye alın ve hafif yumuşayana kadar 10 dakika kadar haşlayın.Çok hafif yumuşayan karnabaharları tencereden alıp süzgeçten geçirin. Bir köşede ılınmaya bırakın.
- Geniş bir kasenin içinde yumurtaları, sütü, yoğurdu, unu, baharatları, rendelenmiş kaşar peyniri yarısını ve tuzu güzelce karıştırıp sosu hazırlayın.
- Hafif haşlanmış karnabaharları sosun içerisine koyup güzelce karıştır. Sonra, fırın tepsinize karnabaharları sosuyla birlikte dökün.
- Karnabaharlar piştiğinde üzerine rendelenmiş kaşarın kalanını serpin ve kaşar peyniri güzelce eriyip kızarana kadar pişirmeye devam edin.
- Kaşar peynirler eriyince yemeğinizi fırından çıkarıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Fırında Kaşarlı Karnabahar tarifinin püf noktası nedir?
Karnabaharları hafif diri kalacak şekilde haşlayın. Sudan aldığınız karnabaharlar ılımadan sosla buluşturmayın. Sos, karnabaharınızın büyüklük miktarına göre artıp azabilir. Kaşar peynirlerini rendeleyip buzlukta saklayabilirsiniz. Ardından buzlu soğuk bir şekilde koyabilirsiniz üzerine. Bu sayede kurumayacaktır.